avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legi care reglementeaza actele obligatorii pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legi care reglementeaza actele obligatorii pentru angajare

Buna ziua!
Doresc ca in acest topic sa fie precizate legile care reglementeaza actele obligatorii pentru angajare.
1) adeverinţa de la angajatorul precedent
- Cât timp încă se completează carnetele de muncă, această adeverinţă nu este neapărat necesară. Din 2011 ea va deveni singura oglindă a activităţii prealabile a candidatului la angajare. Ce lege spune asta?

2)curriculum vitae - obligatoriu sau nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 19 Decembrie 2012
HG 500/2011 reglementeaza acest lucru:

Art. 8. - (1) Angajatorul are obligatia de a intocmi un dosar personal pentru fiecare dintre salariati, de a-l pastra in bune conditii la sediu, precum si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.
(2) Dosarul personal al salariatului cuprinde cel putin urmatoarele documente: actele necesare angajarii, contractul individual de munca, actele aditionale si celelalte acte referitoare la modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca, acte de studii/certificate de calificare, precum si orice alte documente care certifica legalitatea si corectitudinea completarii in registru.

Actele necesare angajarii: BI/CI, acte de studii/calificare, certificat medical care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci, etc.
Adeverinta de la angajatorul precedent cu venitul brut este necesara in cazul in care angajatul ar putea avea concediu medical in primele 6 luni de la angajare.
Dupa 01.01.2011 nu se mai completeaza in carnetele de munca ci in Revisal.
Nu exista nicun act normativ care sa prevada ce acte sunt obligatorii la angajare ... Carnetele de munaca se completeaza pana la 01.01.2011 ... dupa aceasta data se elibereaza adeverinte de vechime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosarul angajatului valant valant Buna ziua, care sunt actele pentru angajare si ce trebuie sa contina dosarul angajatului ? va multumesc (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie pentru a angaja muncitori la intreprinderea mea individuala? Bibijoe Bibijoe Am o intreprindere individuala, si vreau sa angajez 2 muncitori.Va rog sa imi spuneti ce acte imi trebuie pentru a putea sa le fac contracte de munca pe ... (vezi toată discuția)
Cv in dosarul personal Sziv Sziv Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o intrebare. Dosarul personal al unui conducator autocamion trebuie sa contina obligatoriu CV-ul acestuia?? Avand in ... (vezi toată discuția)