avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Folosirea unei fotografii fãra acordul persoanei
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Folosirea unei fotografii fãra acordul persoanei

O situatie delicata, de folosire a unei fotografii fara acordul persoanei reprezentate in poza. Nu este persoana publica sau actor. Am folosit o poza primita pe mail, pentru tiparirea catorva brosuri (de circulatie publica). Persoana reprezentata in poza, doreste compensatii materiale, pentru ca a fost folosita poza fara acordul sau. Ceea ce este corect, dar eu am primit poza pe mail, impreuna cu mai multe poze, si am ales una pe care am folosit-o. Care este abordarea corecta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: placarepiatra , utilizator 15:35, 19 Decembrie 2012
Are dreptul la compensatii daca persoana care ti-a transmis poza nu avea acordul scris al persoanei din poza sau al celei care a facut poza, pentru a putea fi folosita in scopuri comerciale. Atentie si cu pozele de pe stock-uri au fost cazuri in care chiar daca ai cumparat fotografia tot puteai fi dat in judecata de persoana din poza.
Multumesc de raspuns. Care ar fi un cuantum rezonabil? o suta de Euro, O mie euro sau mai mult?
Asta decizi tu in functie de valoarea materialelor pe care le-ai realizat si de marimea firmei, incearca sa nu oferi o suma prea mare, mai bine negociezi cu persoana respectiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizare fotografii fara acordul persoanei ancadria ancadria Buna, Sa presupunem ca fotografiez o persoana cu acordul acesteia. Daca doresc ulterior sa postez aceasta fotografie pe site-ul meu personal (sunt fotograf ... (vezi toată discuția)
Este legal să public pe facebook un selfie cu mine si cu o altă persoană chiar dacă nu am acordul acesteia? Alin1891 Alin1891 Bună seara! Am și eu o nelămurire, pe care de altfel o puteți deduce și din titlu. Pot publica pe facebook sau pe oricare dintre rețelele de ... (vezi toată discuția)
Preluarea si prezentarea pe un website a datelor tehnice/fotografii a produselor electrocasnice EllaClau EllaClau Buna seara. Vreau sa stiu ce conditii trebuiesc indeplinite in cazul prezentarii de date tehnice, fotografii, manuale de instalare, pliante, pe un website, a ... (vezi toată discuția)