O situatie delicata, de folosire a unei fotografii fara acordul persoanei reprezentate in poza. Nu este persoana publica sau actor. Am folosit o poza primita pe mail, pentru tiparirea catorva brosuri (de circulatie publica). Persoana reprezentata in poza, doreste compensatii materiale, pentru ca a fost folosita poza fara acordul sau. Ceea ce este corect, dar eu am primit poza pe mail, impreuna cu mai multe poze, si am ales una pe care am folosit-o. Care este abordarea corecta? Multumesc.
Are dreptul la compensatii daca persoana care ti-a transmis poza nu avea acordul scris al persoanei din poza sau al celei care a facut poza, pentru a putea fi folosita in scopuri comerciale. Atentie si cu pozele de pe stock-uri au fost cazuri in care chiar daca ai cumparat fotografia tot puteai fi dat in judecata de persoana din poza.
Asta decizi tu in functie de valoarea materialelor pe care le-ai realizat si de marimea firmei, incearca sa nu oferi o suma prea mare, mai bine negociezi cu persoana respectiva