avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Probleme demisie Administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Probleme demisie Administrator

Buna ziua,
am o problema destul de complicata, sunt asociat si administrator intr-o firma cu inca 2 asociati. Ca multe alte firme din tara nici noi nu am avut activitate si din neglijenta noastra comuna nu am suspendat activitatea firmei.Acum bineinteles toti avem cazier fiscal, firma este declarata inactiva la finante si de unul dintre asociati nu putem sa dam. S-a mutat din tara si nu raspunde la telefoane.
Toti 3 avem parti sociale egale.
Intrebarea mea este daca asociatul meu si cu mine putem face ceva sa iesim din firma avand in vedere ca la o eventuala adunare generala noi doi avem majoritate sau suntem blocati din cauza unei persoane care este plecat din tara?
Bineinteles as dori sa renunt la administrarea societatii si la a mai fi asociat dar asta doreste si asociatul meu, sa nu mai fie asociat.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 22:32, 4 Ianuarie 2013
Pentru cesionarea partilor sociale trebuie sa luati in considerare modalitatea reglementata in actul constitutiv, sa convocati adunarea generala etc. Nu este chiar foarte simplu. Pe langa aceasta dat fiind situatia societatii este posibil ca in cazul cesionarii partilor sociale organul fiscal sa formuleze cerere de opozitie impotriva dumneavoastra.
deci nu am nici o sansa...nu da legea posibilitatea sa scapam de o societate din cauza unei persoane care pur si simplu este iresponsabil?
Nu pot sa cer eu ca si administrator inchiderea firmei in instanta, sau sa il reclam pe cel care nu se prezinta la cerea noastra la o adunare aga?
Trebuie sa luati in considerare faptul ca prin calitatea de asociat si administrator al societatii sunteti direct implicata de aparitia starii de inactivitate fiscala. O varianta ar fi sa cereti falimentul societatii daca intruniti conditiile prevazute de legislatia in vigoare (legea nr. 85 din 2006), insa si prin aceasta veti avea dureri de cap.
Este o problema care trebuie discutata cu foarte mare atentie si cu o persoana avizata.
Dar pot cere insolventa si daca firma este inactiva si daca nu am al treilea asociat?
Ma gandeam...si revin tot cu idea asta, ca daca o persoana cere insolventa firmei in instanta. Sau chiar administratorul. Nu se poate sub nici o forma?

Alte discuții în legătură

Insolventa datorii stat ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: O societate comerciala are datorii la bugetul de stat. Datoriile au deja o vechime de peste 2 ani, de cand societatea ... (vezi toată discuția)
Partener in sprl costi_81 costi_81 buna ziua, mi s-a propus sa fiu partener intr-un sprl, cu 1 %. ce as avea de pierdut si ce de castigat? nu as vrea sa \"ma bag\" in ceva si apoi sa am ... (vezi toată discuția)
Inactivitatea firmei Rodica Ciolca Rodica Ciolca Ce se intampla cu o societate comerciala care a fost declarata inactiva? Multumesc ! (vezi toată discuția)