avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Probleme demisie Administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Probleme demisie Administrator

Buna ziua,
am o problema destul de complicata, sunt asociat si administrator intr-o firma cu inca 2 asociati. Ca multe alte firme din tara nici noi nu am avut activitate si din neglijenta noastra comuna nu am suspendat activitatea firmei.Acum bineinteles toti avem cazier fiscal, firma este declarata inactiva la finante si de unul dintre asociati nu putem sa dam. S-a mutat din tara si nu raspunde la telefoane.
Toti 3 avem parti sociale egale.
Intrebarea mea este daca asociatul meu si cu mine putem face ceva sa iesim din firma avand in vedere ca la o eventuala adunare generala noi doi avem majoritate sau suntem blocati din cauza unei persoane care este plecat din tara?
Bineinteles as dori sa renunt la administrarea societatii si la a mai fi asociat dar asta doreste si asociatul meu, sa nu mai fie asociat.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 22:32, 4 Ianuarie 2013
Poate cere intrarea in insolventa un creditor care are o creanta mai mare de 45.000 lei sau chiar administratorul societatii.
Perfect. Intrarea in insolventa ar fi o procedura buna. Este foarte costisitoare?
In privinta costurilor este necesar sa contactati un practician in insolventa, nu exista un tarif unic care sa fie precizat cu exactitate. Costurile difera de la practician la practician.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa datorii stat ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: O societate comerciala are datorii la bugetul de stat. Datoriile au deja o vechime de peste 2 ani, de cand societatea ... (vezi toată discuția)
Partener in sprl costi_81 costi_81 buna ziua, mi s-a propus sa fiu partener intr-un sprl, cu 1 %. ce as avea de pierdut si ce de castigat? nu as vrea sa \"ma bag\" in ceva si apoi sa am ... (vezi toată discuția)
Inactivitatea firmei Rodica Ciolca Rodica Ciolca Ce se intampla cu o societate comerciala care a fost declarata inactiva? Multumesc ! (vezi toată discuția)