avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrari contabile investitii renovare sediu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrari contabile investitii renovare sediu

Buna ziua,
1. Sediul social al firmei este apartamentul in care locuieste patronul si a fost dat firmei prin comodat pe o perioada nedeterminata. Trebuie sa fac vreo inregistrare in contabilitate pentru a evidentia acest spatiu?

2. Apartamentul a fost renovat si patronul a venit la mine doar cu o factura de materiale in valoare de 2700 RON pentru a o conta.
In opinia mea trebuie contat:
3028=401 2700
6028=3028 2700

investitia in curs:
231=722 2700
receptia:
212=231 2700
Amortizarea:
6811 = 2812
Pe ce perioada calculez amortizarea daca contractul e pe nedeterminat?

Este corecta monografia de mai sus?

Sau ar fi mai simplu si corect sa fac doar:
3028=401 2700
6028=3028 2700
avand in vedere ca nu am manopera?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: office.carmen , utilizator 15:27, 20 Decembrie 2012
Nu receptionati investitia si nu amortizati,ultimele inregistrari sunt corecte si suficiente.Daca nu se plateste chirie,nu evidentiati nimic in legatura cu spatiul.Cred totusi ca aveti de inregistrat utilitatile-energie electrica,termica...
Sediul social al firmei este apartamentul in care locuieste patronul si a fost dat firmei prin comodat pe o perioada nedeterminata.
Trebuie sa fac vreo inregistrare in contabilitate pentru a evidentia acest spatiu?
Nu,spatiul nu face parte din patrimoniul firmei,este doar pus la dispozitia ei in baza contractului de comodat,asa cum ati mentionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investitii la un spatiu inchiriat tatiana1 tatiana1 Buna seara, am urmatoarea situatie: La un spatiu inchiriat a fost montata tamplarie termopan , s-au efectuat lucrari de inlocuire pardoseala,inlocuire de ... (vezi toată discuția)
Amenajare spatiu societate evghenii evghenii Buna, va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de amenajarea sediului de firma (este intr-un apartament) am doar contractul de comodat facut la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu materiale pentru amenajare sediu turcalexandra turcalexandra Am achizitionat materiale pentru amenajarea sesiului gen vopsea, gresie, faianta, obiecte sanitare Cum este corect sa inregistrez in contabilitate aceste ... (vezi toată discuția)