avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce pot sa fac ?- stabilire domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce pot sa fac ?- stabilire domiciliu minor

Buna ziua !

Sotia are custodia minorei in varsta de aproape 10 ani. Domiciliu in Spania.

Fetita a ajuns in Romania in vacanta si nu vrea sa se mai intoarca in Spania !!!

Ce pot sa fac ca sa ramana legal in Romania ?
Cel mai recent răspuns: Mihai Strimbeanu , Alte profesii 17:53, 25 Decembrie 2012
Depuneti cerere la judecatorie ca prin hotararea ce se va pronunta, ambii parinti sa exercitati autoritatea parinteasca, domiciliul copilului sa fie la dvs si mama sa contribuie la intretinerea copilului.
Cerere pe calea ordonantei presedintiale pt stabilirea domiciliului copilului la dvs pana se va definitiva procesul.
Cererile se depune la judecatoria pe raza careia isi afla domiciliul parata.
Mama are domiciliul in Spania sau doar resedinta ?
Ultima modificare: Duminică, 23 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
Tot pe forum am gasit asa :
-Domiciliul este adresa locuintei principale, cea inscrisa pe fatza cartii de identitate.
-Resedinta este adresa locuintei secundare, unde posesorul CI locuieste temporar

Sta in chirie acolo. Din ce scrie mai sus...are resedinta acolo !
Daca sunteti de vacanta in Romania instanta competente este ceea din Spania. Regulamente comunitare sunt clare, si daca ea stie despre intentia dv si a fetitei de a ramane aici, nu cred ce judecator roman daca ea se intereseaza poata sa faca nimica. Mai mult este un fel de rapire, si vei fi cheamat de la Ministerul Justitiei roman pentru a da inapoi fetitei si a raspunde penal. Mai bine aclarati lucrurile cu sotia, da inapoi fetita si asteptati sa le aveti in vacante. Daca nu sunt alte imprejumirile ce nu ne ai spus.
Deja am domiciliu in romania
Fetita a stat doar cu mine in spania
Nu vrea sa mai ramana acolo
E complicat....
Va rog expuneti mai amanuntit problema .

Alte discuții în legătură

Desfacere casatorie Marcel Mihalache Marcel Mihalache In ce conditii se poate desface in Romania o casatorie incheiata in alt stat (SUA)? Care este instanta competenta? Mentionez ca sotul este cetatean american ... (vezi toată discuția)
Divor strainatate dragganu dragganu buna ziua, am domiciliul in Romania, iar sotia este cetatean strain in franta cu domiciliul acolo. casatoria este facuta in romania.avem un copil minor care ... (vezi toată discuția)
Divort intre doi cetateni romani cu domiciliu in germania savulea savulea Buna ziua, Suntem un cuplu de cetateni romani cu domiciliul in Germania care doresc sa divorteze amiabil. Nu avem copii, Nu avem proprietati sau alte bunuri ... (vezi toată discuția)