Depuneti cerere la judecatorie ca prin hotararea ce se va pronunta, ambii parinti sa exercitati autoritatea parinteasca, domiciliul copilului sa fie la dvs si mama sa contribuie la intretinerea copilului.
Cerere pe calea ordonantei presedintiale pt stabilirea domiciliului copilului la dvs pana se va definitiva procesul.
Cererile se depune la judecatoria pe raza careia isi afla domiciliul parata.
Mama are domiciliul in Spania sau doar resedinta ?
Tot pe forum am gasit asa :
-Domiciliul este adresa locuintei principale, cea inscrisa pe fatza cartii de identitate.
-Resedinta este adresa locuintei secundare, unde posesorul CI locuieste temporar
Sta in chirie acolo. Din ce scrie mai sus...are resedinta acolo !
Daca sunteti de vacanta in Romania instanta competente este ceea din Spania. Regulamente comunitare sunt clare, si daca ea stie despre intentia dv si a fetitei de a ramane aici, nu cred ce judecator roman daca ea se intereseaza poata sa faca nimica. Mai mult este un fel de rapire, si vei fi cheamat de la Ministerul Justitiei roman pentru a da inapoi fetitei si a raspunde penal. Mai bine aclarati lucrurile cu sotia, da inapoi fetita si asteptati sa le aveti in vacante. Daca nu sunt alte imprejumirile ce nu ne ai spus.
Divor strainatate
dragganu
buna ziua, am domiciliul in Romania, iar sotia este cetatean strain in franta cu domiciliul acolo. casatoria este facuta in romania.avem un copil minor care ... (vezi toată discuția)