M-am dedicat exclusiv cresterii copilului. Mama era/este foarte ocupata.
Dupa ce am venit singur in Romania...a inceput sa manipuleze fetita. NU vreau sa spun ce i-a indus fiindca e inuman ce a facut ! A adus o psiholoaga care sa se ''ocupe'' de fetita. Si ei i-a spus aceleasi mizerii. Psiholoaga si-a dat seama ca ceva nu e in regula si i-a cerut mamei la modul cel mai serios sa ii faciliteze contactul cu mine. Am avut o discutie pe skype de 1h15'' in care i-am raspuns la toate intrebarile. Mi-a cerut imperativ sa merg in Spania sa ma vada si sa avem mai multe discutii.
Mama are pe altcineva. Un barbat [48 ani] divortat, si care are doua fete.
Fetita mea nu este de acord cu planurile mamei. Adica sa se mute impreuna, sa o mute la alta scoala, etc.
Imi trimitea mesaje, filmulete mute [scria mesaj din degete] ca sa nu auda mama ca vorbeste cu mine. Ma suna de pe telefoanele celor care aveau grija de ea sau de pe telefoanele parintilor colegilor ei.
Mama nu are nicio prietena. Nu asculta decat de acel barbat. NU inteleg ce urmareste...!
EU nu o sa incetez atat timp cat traiesc sa lupt cu ea si/sau autoritatile sa imi aduc fetita aici.
De cate ai spus, si de cate ai tacut cred ce iese ce nu mai aveti relatii cu sotia, si ce sunteti despartit de fapt de mai mult timp, ceea ce imi induce sa va sfatui sa angajati acolo in Spania un avocat inmdiat, sau sa asteptati sase luni in Romania, fiind fata la scoala si sa dovedesc ce este cu dv pana cel putin sase luni. Dupa altfel de radicare in Romania poti sa introduci o cerere judecatoreasca aici fara teama de a fi respinsa, conform Regulament 2201/2003, a caruia art. 3 spune:
Competenţă de fond
(1) Sunt competente să hotărască în problemele privind divorţul, separarea de corp şi anularea căsătoriei instanţele judecătoreşti din statul membru:
(a) pe teritoriul căruia se află:
― reşedinţa obişnuită a soţilor sau
― ultima reşedinţă obişnuită a soţilor în condiţiile în care unul dintre ei încă locuieşte acolo sau
― reşedinţa obişnuită a pârâtului sau
― în caz de cerere comună, reşedinţa obişnuită a unuia dintre soţi sau
― reşedinţa obişnuită a reclamantului în cazul în care acesta a locuit acolo cel puţin un an imediat înaintea introducerii cererii sau
― reşedinţa obişnuită a reclamantului în cazul în care acesta a locuit acolo cel puţin şase luni imediat înaintea introducerii cererii şi în cazul în care acesta este fie resortisant al statului membru respectiv, fie, în cazul Regatului Unit şi al Irlandei, are „domiciliul” în acel loc;(b) de cetăţenie a celor doi soţi sau, în cazul Regatului Unit şi al Irlandei, statul „domiciliului” comun.
(2) În sensul prezentului regulament, termenul „domiciliu” se interpretează în sensul sistemelor de drept ale Regatului Unit şi Irlandei.
Divor strainatate
dragganu
buna ziua, am domiciliul in Romania, iar sotia este cetatean strain in franta cu domiciliul acolo. casatoria este facuta in romania.avem un copil minor care ... (vezi toată discuția)