avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contol financiar de fond
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contol financiar de fond

buna ziua 1 . cand se face un control de fond si ce documente trb puse la dispozitie??? cat dureaza ?? se anunta acest contol sau se vine inopinant????
2 daca am sediul fara activtate si documentele le tin la punctul de lucru unde se desfasoara activitatea unde se face controlul .
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 12:41, 23 Decembrie 2012
1. Control fiscal se poate face oricand.
2. Trebuie puse la dispozitie orice document solicitat de catre organele de insectie fiscala.
3.Înaintea desfășurării inspecției fiscale, organul fiscal are obligația să înștiințeze contribuabilul în legătură cu acțiunea care urmează să se desfășoare, prin transmiterea unui aviz de inspecție fiscală cu 15 zile inaintea inceperii inspectiei fiscale
4. Sunt anumite cazuri cand nu este necesar a se transmite aviz de inspectie fiscala
5. Inspecţia fiscală se desfăşoară, de regulă, în spaţiile de lucru ale contribuabilului. Contribuabilul trebuie să pună la dispoziţie un spaţiu adecvat, precum şi logistica necesară desfăşurării inspecţiei fiscale.
Dacă nu există un spaţiu de lucru adecvat pentru derularea inspecţiei fiscale, atunci activitatea de inspecţie se va putea desfăşura la sediul organului fiscal sau în orice alt loc stabilit de comun acord cu contribuabilul.
6.Durata efectuării inspecţiei fiscale este stabilită de organele de inspecţie fiscală sau, după caz, de compartimentele de specialitate ale autorităţilor administraţiei publice locale, în funcţie de obiectivele inspecţiei, şi nu poate fi mai mare de 3 luni.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control fiscal Dolcemar Dolcemar Buna ziua, Am avut un cabinet medical, desfiintat pe data de 28februarie.2019 si in luna martie m-au anuntat pentru control fiscal pe 2017-2018, Acum imi spun ... (vezi toată discuția)
Control fiscal mirela.onciu mirela.onciu Acum 1 luna, mi-am deschis o PFA in Barlad Jud. Vaslui, acum am fost invitat pentru control fiscal la Suceva. Este posibil sa se faca acest control fiscal in ... (vezi toată discuția)
Cum sa ma apar la un contol fiscal? dinumarcel dinumarcel Am un PFA si foarte recent.am primit instiintare de la ANAF pentru inceperea unui control fiscal. M-am prezentat prompt la ANAF la data din instiintare si desi ... (vezi toată discuția)