avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Profesie mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Profesie mediator

Buna ziua,

Daca sunt angajat ca referent in justitie la un cabinet de avocatura, pot sa profesez ca mediator?

Va multumesc,

Ioana
Dupa terminarea cursului de formare ca mediator,se da un examen,unde are loc? Sau se da cu cei cu care s-a facut cursul?
Nu credeti ca deja exista un nr. prea mare de mediatori, care nu vor avea clienti? La mine in oras sunt deja aproximativ 100, datorita faptului ca oricine plateste cursul, obtine si acreditarea de mediator, fara a fi nevoie de vreun indrumator.
Personal, consider ca va urma o decizie prin care se vor schimba conditiile obtinerii calitatii de mediator, ca la avocati, practicieni in insolventa, notari, fiind conditionata de semnatura unui indrumator, sau cel putin limitarea numarului de mediator pe localitate in functie de numarul de locuitori.
Sau se va profita in continuare si se vor organiza cursuri pt mediatori pe bani grei, iar apoi saracii mediatori fie nu vor practica profesia, fie vor apela la concurenta neloiala.
@Andreea_p , nu este chiar aşa, sunt judeţe unde există deja un nr. mare de mediatori autorizaţi, lucru ce în actualul context de schimbări legislative este chiar un lucru bun, şi există judeţe unde nr. mediatorilor este foarte mic , insuficient chiar , în actualul context.
Se preconizează că în viitor condiţiile de accedere în profesie s-ar putea schimba, eventual se va institui şi obligativitatea parcurgerii unei perioade de stagiu chiar. Actualmente nu este aşa, pentru că, spre deosebire de profesiile juridice amintite de dvs., şcoala de mediere este gândită astfel încât ea se bazează pe foarte multă practică, astfel încât ,atunci când cursanţii îşi incheie cursul, ei deja ştiu foarte bine tehnicile de comunicare, de negociere, strategiile, etc. În plus, există obligativitatea pentru absolvenţii acestor cursuri, a unei formări continue profesionale, obligatorii, ei fiind ţinuţi să acumuleze cel puţin 20 de puncte anual, prin participarea la conferinţe, seminarii, în ţară, şi asta pe banii lor. La începutul carierei lor, mediatorii nu vor intra singuri în procesele de mediere, ci vor efectua comedieri, alături de mediatori cu ceva experienţă, vor face puţintel voluntariat , aceasta fiind recomandarea din partea formatorilor, şi una foarte bună , în opinia mea.
Pe lângă aceste aspecte, personal, consider că cine va stărui în perfecţionarea sa profesională, îşi va respecta profesia, nu va alerga doar după câştig , va avea şanse să devină un bun profesionist, care să fie căutat şi să aibă notorietate.
@Florenţa, după încheierea cursului, se va susţine un examen, constând într-o probă scrisă şi o probă orală , unde în comisia de examen vor fi atât formatorii dvs., cât şi 2 evaluatori , care vă vor acorda fiecare câte o notă.În plus, pe parcursul cursului, veţi susţine zilnic lucrări scrise , va fi evaluată şi activitatea dvs. de la cursuri, participarea , implicarea, aptitudinile, etc.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)
Exista cursuri de formare mediatori, fara taxe? elizaplesa elizaplesa As vrea sa va intreb daca exista posibilitatea ca aceste cursuri de mediere sa se faca fara a se plati. Am inteles ca, sunt anumite ONG uri care organizeaza ... (vezi toată discuția)
Ce sanse are omul de rand sa devina mediator in ro ? spiridus spiridus Ce sanse avem in urma efectuarii unui curs de mediator, sa devenim mediator ? Au loc oamenii de rand sa devina mediatori in RO de atatia cs juridici, avocati, ... (vezi toată discuția)