Am fost pacalita sa-mi cer astazi mutarea de pe o functie pentru care am dat examen, pe o functie mai mare-imputernicire. Imi dau seama ca am facut o mare greseala, am fost manipulata pentru a face loc altcuiva agreat. Ce pot sa fac ?
da, asta era problema. Eram titular pe functia de sef birou, imi faceam treaba corect, fara sa stiu ce inseamna magariile care se puneau la cale si mi s-a cerut sa accept inputernicirea pe un post de sef serviciu. Stiu ca este greu de inteles, nu pot detalia situatia, este greu, sunt totusi functionar cu statut special; in ce priveste examenul, am sa invat, dar acum 7-8 ani, inca mai era corectitudine in sustinerea lor. Nu are treaba ANFP-ul, este vorba de statut special. Nici nu prea poti cere ajutorul, este greu de inteles. Imi asum tot ce mi s-a intamplat, si sper ca macar altii ca mine sa incerce sa se lupte in astfel de situatii, indiferent prin ce mijloace. Multumesc tuturor, atunci simteam nevoia sa spun ce mi s-a intamplat.
noah...ghicitori in atmosfera, nu suntem nici unul pe aici, sau cel putin, io unu, nu-s....asa ca, din povestile cu " imi faceam corect treaba, si m-o pacalit seful nemilos, si m-o avansat fara sa-mi dau seama..." nu putem sa ne dam nici unul, sau cel putin, io nu, o parere cat de cat aproape de adevar...
Poate ca ar trebui mai bine, sa consultati un avocat, caruia sa-i soptiti la ureke adevarul, ala sa caute in legislatie, si poate ca va scoate la lumina, cumva. Daca nu...mai invatati 7-8 ani, si daca tot o faceti...invatati si legea nr.188/1999, care se aplica inclusiv functionarilor publici cu statut special. :)
E clar ca pentru inceput a fost numit pe o functie inferioara, adica de inspector/consilier, sigur are o astfel de dispozitie, altfel nu trebuia sa scrie cu manuta lui ca renunta la post, dupa care i s-a dat o dispozitie de primar prin care este imputernicit sa exercite functia temporara de sef serviciu, altfel nu vad cum. Dar e bine de stiut pentru alti functionari publici, fie ei si fara statut special. Si ce, daca ai statut special nu mai dai examen la ANFP, te numesc pe post doar prin dispozitie?
ART. 91
(1) Mutarea în cadrul autorităţii sau instituţiei publice ori în cadrul altei structuri fără personalitate juridică a autorităţii sau instituţiei publice poate fi definitivă ori temporară.
(2) Mutarea definitivă poate avea loc în următoarele situaţii:
b) la solicitarea justificată a funcţionarului public, cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, la acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului;
Functia publica de conducere de Sef birou nu este echivalenta cu functia de Sef serviciu si nici inferiora acestuia din urma.
Nu puteti fi mutata intr-o functie superioara celei pe care o detineti.
de inputernicire nu s-a auzit pe nicaieri ? -atunci cand sunt indeplinite conditiile de vechime si studii-bineinteles. Tocmai asta e, ca urmeaza un examen, la care nu se stie cine se va prezenta, sau cine trebuie sa-l ia. Eu unul nu-mi doream o functie mai mare.