avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lamurire-partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lamurire-partaj

Buna ziua,

as avea nevoie de o parere pertinenta in urmatorul caz de partaj:apartament proprietate comuna. In contractul de vanzare-cumparare se specifica faptul ca apartamentul s-a cumparat cu banii donati de parintii ei dar pentru AMBII soti. Veniturile sotilor in timpul casatoriei au fost cam 70% el si 30% ea. Casatoria a durat 8 ani. Poate sotia sa solicite acum apartamentul in proportie de 80% pt. ea, pe baza faptului ca banii cu care s-a cumparat apartamentul au provenit de la parintii ei( chiar daca donatia s-a facut pt. ambii soti)?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: KARINA73 , utilizator 19:55, 6 Februarie 2009
Pana una-alta, nu ne-a raspuns la o intrebare destul de importanta, zic eu: parintii au semnat cumva acel act de vanzare?
Din raspunsul doamnei a rezultat ca nu. Nu schimba cu nimic situatia. Este dar manual, la fel de irevocabil.
Si daca apartamentul e cumparat de vreo 2 ani? Si parintii nu au semnat pe CVC?
Si vin acum si spun: ce dar, atatia bani? Banii nostri de inmormantare? De zile negre? De boala? I-am ajutat si acum ei spun ca e dar manual? Am spus noi asa ceva pe undeva? :stunned:
Ca asa au declarat ei, nu stiu de ce...
Mai vine si fata si zice ca asa era actul la notar, standard sau ca i-a fost rusine de sot sa ceara modificarea... :D
Si invoca imposibilitatea preconstituirii unui inscris si dovedesc imprumutul cu martori...
E o ipoteza, trasa de par poate, dar am vazut si mai rau in practica... si cu sanse muuult mai mici...

Eu nu presupun ce nu-mi spune clientul, de-aia am evitat sa trag vreo concluzie de pe undeva... daca nu mi-a fost clar, mai intreb.
Am inteles ca infinite sunt caile domnului, dar si ca imaginatia omului le intrece. ;)
Pe C/V parintii nu apar deloc, actul de vanzare-cumparare incheindu-se intre cei doi(sot - sotie) si vanzatoarea apartamentului. Singura mentiune la parintii ei apare atunci cand se specifica faptul ca apartamentul a fost cumparat cu banii daruiti de parintii sotiei pentru AMBII soti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vânzare cumpărare poate fi atacată de familie?? Vali197 Vali197 Buna ziua , in urma cu 5 luni părinții au cumpărat un apartament pe numele meu : titularul sunt eu iar la notar am declarat că provenienta banilor ca fiind ... (vezi toată discuția)
Donatia revocata de contractul de vanzare cumparare ContSters57493 ContSters57493 Poate fi revocata donatia facuta de catre singurul parinte supravietuitor catre unul dintre copii printr-un contract de vanzare cumparare incheiat cu celalalt ... (vezi toată discuția)
Bună seara!cum pot afla dacă părinții au făcut cvc cu fratele ... DeeRox DeeRox Bună seara!Cum pot afla dacă părinții au făcut cvc cu fratele pe donatie? Dacă merg la ANCPL și cer un extras de care funciară pentru informare, pot ... (vezi toată discuția)