am un PFA, care a fost radiat in 2010 de catre Registrul comertului pentru inactivitate.
acum in 2012 - cei de la CAS imi cer sa achit taxe CAS - pentru ce, inca nu am inteles.
daca in perioada cat am avut PFA - am fost si angajat cu CIM - si am avut un salar mai mare decat cel minim pe economie - sa zicem - dublu, mai sunt nevoit sa achit CAS la stat pentru PAF?
Daca pe perioada cat PFA a functionat aceasta a realizat venituri, pe care le-ati declarat la finante prin declaratia 220 sau 200, atunci pentru acele venituri trebuie sa platiti contributia la sanatate. Contributia la sanatate se aplica asupra tuturor veniturilor realizate.
In acest caz se va aplica taxa de 5%, pentru acele venituri?
Sau sistemul de calcul este altul?
Nu inteleg de ce trebuie sa achit CAS, pentru venituri realizate in perioada 2008 - 2009, pentru o lege data in 2011
Statul Roman are doar drepturi... si noi romanii obligatii, si trebuie sa jucam dupa cum ne canta ei?
Daca anul viitor se gandesc sa majoreze impozit pe profit de la 16 - la 20 % - ce facem, platim retroactiv, doar pentru ca asa doreste statul Roman?
Nu ne putem judeca cu statul... si sa-l punem sa plateasca despagubiri pentru stresul pe care i-l creaza?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Instiintare cnas
allie22
Buna seara!
Am primit de la CNAS o instiintare si am nevoie de ajutorul cuiva mai informat decat mine.
In 2005 am infiintat un PFA, l-am radiat in 2010. ... (vezi toată discuția)