avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA PT SPATIU INCHIRIAT
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA PT SPATIU INCHIRIAT

Buna .
Sunt srl neplatitoare de TVA, si desfsor activitatea de comert intr-un spatiu inciriat pentru care emite factura cu TVA
As dori sa stiu daca e vreun act normativ in vigoare care prevede ca pentru spatiile inchiriate nu se aplica TVA?
Daca este , am posibilitatea sa recuperez sumele achitate reprezentand tva-ul?
Va multumesc pentru sprijin
Cel mai recent răspuns: tiby.sima , utilizator 17:23, 11 Februarie 2009
Daca societatea dvs este neplatitoare TVA nu puteti deduce TVA-ul platit.
Nu puteti recupera tva-ul platit pentru ca nu sunteti inregistrat ca platitor de tva.
Conform Codului Fiscal, inchirierea de imobile este activitate scutita de TVA fara drept de deducere. Prin exceptie, societatile platitoare de TVA pot opta pt taxarea cu TVA, iar in aceasta situatie se depune o notificare la Administratia Financiara prin care se declara aceasta optiune, precum si contractul de inchiriere al spatiului respectiv. Pentru a putea recupera sumele platite de dvs, trebuie sa solicitati societatii care va factureaza chiria notificarea privind optiunea pentru facturare cu TVA. In cazul in care acestia nu au facut aceasta optiune, nu aveau dreptul sa factureze cu TVA si, in consecinta, facturile trebuie stornate si facturate fara TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare tva anterior notificarii. s-a procedat corect? cris2279 cris2279 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: firma X factureaza la firma Y in septembrie 2007 TVA, dar pe notificarea privind optiunea de taxare ... (vezi toată discuția)
Chirie facturata fara tva cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am o societate comerciala neplatitoare de TVA si am inchiriat un spatiu comercial de la o alta societate comerciala platitoare de TVA.In urma ... (vezi toată discuția)
Chiria este puurtatoare de tva? simonaursu simonaursu Buna ziua. Stiam ca, chiria nu este purtatoare de TVA. Sunt o soc. platitoare de TVA si care nu mai am alte venituri, decât cele din închiriere dar am ... (vezi toată discuția)