avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... vanzare - rascumparare parti sociale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

vanzare - rascumparare parti sociale

Buna ziua,

Am un partener de afaceri cu care vreau sa inchei o tranzactie de vanzare respectiv rascumparare parti sociale in baza unor conditii( rascumpararea partilor sociale este o revanzare conditionata si mentionez ca atat vanzarea cat si rascumpararea se va face in aceeasi zi) Rugamintea mea este daca puteti sa-mi spuneti care este actul juridic care sta la baza acestei tranzactii.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 14:42, 29 Decembrie 2012
Partile sociale se transmit in temeiul unui contract de cesiune si al unei hotarari a asociatilor / deciziei asociatului unic.
Orice transmitere de parti sociale trebuie inregistrata la Registrul Comertului, ocazie cu care se depun documentele cerute in astfel de proceduri.
Poate doriti sa explicati mai in amanunt ce este cu aceasta vanzare, rascumparare, pentru a va oferi un raspuns cat mai exact.
Partenerul meu de afaceri are calitatea de furnizor. Teoretic, la baza acestei tranzactii ar trebui sa fie un contract comercial care mie imi aduce anumite beneficii. Furnizorul in schimb isi doreste o garantie pentru buna executie a contractului, motiv pentru care daca nu se respecta practic el devin actionar in firma. Am fost la Registrul Comertului, am intrebat un functionar despe aceasta speta si n-am primit raspuns...
Nu ati primit un raspuns pentru ca nu se poate face asa cum ati gandit dumneavoastra. Transmiterea partilor sociale se face numai in conditiile legii nr. 31 din 1990 privind societatile comerciale, in cazul S.R.L. conform art. 202 cu respectarea prevederilor art. 203.
Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra, puteti ca in cuprinsul contractului pe care il incheiati cu furnizorul sa inserati clauze cu privire la instituirea unei garantii de buna executie care poate fi o suma de bani, o contraprestatie, o garantie mobiliara sau imobiliara etc.
In concluzie, partile sociale nu se transmit decat in conditiile strict prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune la parti sociale - temeiul in lege si restrictii? Ligr Ligr Salut, am cautat si am rascolit, dar totusi nu am gasit raspunsul, asa ca incep o tema noua: Intrebarea: care e temeiul legislativ pentru o cesiune la ... (vezi toată discuția)
Urgent despre cesiune parti sociale andr_georgi andr_georgi Vreau sa cumpar toate partile sociale a unei societati comerciale care are capitalul social 200 lei. Dar in realitate eu cumpar aceste parti sociale cu o ... (vezi toată discuția)
Anulare cesiune actiuni Ramonacorina Ramonacorina Buna ziua! Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat :am fost de acord sa cumpar 50 %din actiunile unei firme cu 2 asociati,adica am cumparat toate ... (vezi toată discuția)