avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ma incadrez pentru indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ma incadrez pentru indemnizatie de somaj?

Pot beneficia de indemnizatie pentru somaj daca indeplinesc aceste criterii:
- sunt absolventa de masterat la zi in perioada 2010-2012;
- am lucrat 3 luni pe parcursul anului 2011 cu c.i.m pe perioada determinata;
- am lucrat 1 luna si jumatate in anul 2012 cu c.i.m. pe perioada nedeterminata cu perioada de proba 90 de zile;
- am intrat incepand cu luna aprilie 2012 in concediu medical, concediu de risc maternal,concediu prenatal si concediu postnatal pana in ultima zi legala adica 28 noiembrie 2012;
- pe data de 29.12.2012 angajatorul mi-a dat o instintare scrisa conform art 31 alin 3 Codul muncii prin care mi se incheie c.i.m

Am vreo sansa in aceste conditii sa beneficiez de indemnizatie pentru somaj??

Multumesc si an nou cu bucurie si sanatate

art. 31 Codul muncii
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Cel mai recent răspuns: retromusculo , utilizator 15:46, 9 Ianuarie 2013
Multumesc pentru ca m-ati lamurit si pentru raspunsurile dumneavoastra bine documentate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal magicstar magicstar Buna seara, Am o nelamurire. Anul acesta voi deveni mama, dar din nefericire nu voi avea dreptul la concediul de ingrijire a copilului (am o intrerupere pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil RAMY82 RAMY82 Buna seara, Sunt incadrata in munca de la 01 oct 2012,in 13 august am nascut un baietel,am fost in concediu pre si post natal din 01 aug-31 oct,contractul de ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie maternala laura_craiova laura_craiova buna ziua. doresc si eu sa aflu care este suma minima pe care trebuie sa o platesc pentru a beneficia de indemnizatie maternala ,tinand cont de faptul ca nu ... (vezi toată discuția)