Daca plata se va face prin transfer aveti dovada ca nu este o donatie deghizata! In timpul vietii , parintele poate face ce va dori cu banii lui.
Daca nu veti face plata, intr adevar este donatie...si atunci singura modalitate care o prevede actualul Cod civil este acea declaratie a fratelui ca este de acord si consimte la instrainare.
Sau daca parintele dvs mai are si alt bun valoric asemanator poate dona celor doi copii cate in bun pastrandu si uzufructul...
Domnul avocat nimeni nu e mai presus de lege....si asa este niciun notar nu ar face un act stiind ca in secret se afla o alta intelegere , act. Nu e legal, si nu e nici cum spuneti dvs, notarul discuta cu partile, nu I numim clienti ca avocatii.....datoria notarului este de a deslusi raporturile ce se stabilesc intre parti de a consilia partile in vederea intocmirii unui act....
Eu stiu ca notarul trebuie sa discute dar nu sta o ora la discutie cu partile...
Daca ar sta cate o ora, doua sa dea consultatii juridice aprofundate nu ar mai putea avea program de 8 ore...
Credeti ca notarul sta la discutii cate o ora cu cei care vin la el?
Eu zic ca... nu...
Incercam sa arat faptul ca notarul nu va face actul daca partile vor in realitate un alt act juridic decat cel pe care trebuie sa il autentifice notarul.Adica notarul nu trebuie sa stie daca partile fac o intelegere secreta...
Gresesc cumva?
Nu am spus ca ati gresit....doar am subliniat ca daca este necesar notarul poate consilia partile.....tocmai pentru a nu se ajunge la litigii...
Cred ca m ati inteles gresit...nu v am acuzat de nimic ......:)
Doar am vrut sa fac precizarile cuvenite fara a intra in contradictie cu ceea ati sustinut!
Evident ca notarul poate consilia partile dar daca partile ii spun ce vor sa faca notarul nu va mai face actul pentru ca ar incalca legea daca ar face alt act decat cel real...
La acest lucru ma refeream si de aceea nu recomandam sa ii spuna la notar ce act vrea sa faca deoarece nu i-am mai face notarul actul juridic translativ de proprietate.
Or, omul cand merge la notar trebuie sa stie exact ce act juridic vrea sa incheie.
Sigur ca, si notarul ii va informa sumar verbal si ii va pune sa citeasca actul pe care il vor semna...
Iar, vis-a-vis de litigii, ceea ce este important este sa nu se anuleze actul in instanta.
Cu siguranta ca nici notarul nu ar dori sa ii fie anulat actul autentificat in instanta...
Si avocatul este cel care apara partile in instanta...
Gresesc?
Asa este ....
Si repet.....mai Bine prevenim litigiile....:)
Sa zicem justitie preventiva sau necontencioasa...asa cum face notarul...de aceea ziceam ca notarul consiliaza si are tot interesul ,asa cum ati spus dvs, ca actul sa nu fie anulat...vegheaza la interesul ambelor parti cu respectarea legii.....
Cum spun inteleptii satului....pentru orice problema se gasesc solutii...;)