avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributie sanatate pfa cum platim?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributie sanatate pfa cum platim?

buna seara ,
-ce declaratie se depune pt un pfa cu norma de venit ? pt a achita la finante.
-plata CASS trebuie sa fie 5,5% x norma de venit declarata sau realizata,sau
se procedeaza ca impozitul ?
Cel mai recent răspuns: animis , utilizator 20:07, 3 Ianuarie 2013
La finante nu se mai depune nici o declaratie. C.A.S.S. este de 5,5 din norma de venit, dar nu mai putin decat salariul minim brut pe economie stabilit prin Hotarare a Guvernului.
Multumessc mult , nu am specificat ca este al doilea loc de munca, avind functia de baza unde se platesc toate contributile la buget.


Nu conteaza ca ai si calitatea de angajat, contributia la sanatate trebuie platita si in calitate de angajat si de PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La o intreprindere individuala platesc cas de cand? dorelpetru dorelpetru Buna ziua ! As dori sa infiintez o Iitr.Ind. cu activ in cresterea animalelor,in scopul accesarii submasurii 6.1,fonduri europene.(conditie obligatorie pt ... (vezi toată discuția)
Cum platesc c.a.s.s.cu venituri numai din tranzactiile cu actiuni pe bursa forumistul forumistul Sunt o persoana fara ocupatie si am inceput sa tranzactionez actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti. In aceasta luna am facut cateva vanzari de actiuni, in urma ... (vezi toată discuția)
Plata cas si cass pt. venituri din activitati independente stefanelul stefanelul Buna ziua, Sunt o persoana fizica neautorizata care obtin venituri din activitati independente pe baza unui contract de prestari servicii de publicitate pe ... (vezi toată discuția)