avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... De ce contract am nevoie?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

De ce contract am nevoie?

Buna, am nevoie de un tip/model de contract care sa ma ajute in situatia pe care o sa o detaliez in cele ce urmeaza.

Am demarat de curand o afacere care se ocupa cu vanzarea spatiului publicitar in numele unei terte firme. Adica eu (X) vand spatiul publicitar pus la dispozitie de catre (Y) catre firma care vrea sa isi faca publicitate (Z).

Mecanismul la care m-am gandit este urmatorul:

Firma X semneaza un contract de prestari servicii cu firma Z, iar ulterior firma X semneaza un contract de subantrepriza cu firma Y pentru a presta serviciul publicitar.

Prin urmare am nevoie de un contract care sa mijloceasca relatia dintre firma X si Y, adica firma Y sa permita firmei X vanzarea spatiului publicitar, precum si negocierea, semnarea si redacatarea contractului, plata fiind prin comision in valoare de x% din suma contractului.

Eventual daca stiti alt mecanism as fi foarte incantat, un aspect foarte important este ca toate activitatile sa fie realizate prin intermediul firmei X, firmele Y si Z sa nu se afle in contact direct.

Multumesc mult! :)
Cel mai recent răspuns: florro2002 , utilizator 08:44, 18 Iulie 2016
Aveti nevoie de un contract de asistenta juridica cu un avocat pt a primii sfaturi utile:D
Pare sa fie o intermediere sau o vânzare de servicii publicitare prin persoana interpusa.

Puteți face contractul cum credeți.

Aveți și posibilitatea sa mergeți la avocat ca sa va redacteze contractul după ce veți discuta probabil vreo ora ca sa înțeleagă exact ce vreți.

Doar în caz de litigiu este foarte important contractul deoarece procesul se poate pierde sau câștiga în funcție de clauzele contractuale.
Si oare care sunt costurile unei sedinte de genul? Ma refer aici la o suma aproximativa. Multumesc.
Puteti avea cu firma Y un contract de comision / distributie - fie valabil pentru toate situatiile, fie un contract-cadru care sa fie detaliat ulterior prin acte aditionale intocmite pentru fiecare vanzare in parte, iar cu firma Z puteti avea un contract de vanzare / prestari servicii - dupa caz. Cat priveste clauzele contractuale, aveti grija ca raspunderea fata de dvs. a subantreprenorului (a prestatorului efectiv) sa nu fie mai mica decat cea pe care vi-o angajati dvs.fata de Z (termene, penalitati, garantii)
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2016
florro2002, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subantrepriza in constrcutii goldstar9 goldstar9 Buna ziua, este posibil ca , firma X de constructii incheie un contract te antrepriza cu Z pentru construirea unei case de 100m2, poate X sa ofere in ... (vezi toată discuția)
Subcontractare contract prestari servicii nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti: intre societatea mea si o alta societate este incheiat un contract de prestari servicii (ridicari deseuri). Acum societatea ... (vezi toată discuția)
Firma fantoma goldstar9 goldstar9 Buna ziua , ma puteti ajuta va rog in urmatoarea speta :Daca X are firma de constructii(de exemplu) si incheie un contract pentru a construii o casa lui ... (vezi toată discuția)