avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... prescriptie datorii la buget
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

prescriptie datorii la buget

Buna seara,
Am o intrebare legata de datoriile la buget. O societate comerciala care isi suspenda activitatea are datorii la buget. Imi puteti spune daca aceste datorii au un termen de prescriptie si daca da, care dintre ele?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 01:01, 9 Februarie 2009
Multumesc.
Nu stiu daca am inteles bine ca datoriile la buget nu se prescriu de fapt. Iti cresc penalitatile asa la nesfarsit daca nu poti achita datoria? Trebuie sa citesc in Codul de procedura fiscala poate inteleg.
Legat de prescriptia datoriilor la bugetul de stat sunt 2 aspecte de semnalat:
1. Se refera la prescriptia dreptului de a stabili obligatii fiscale . In acest sens, vedeti art.91 C.proc.fisc. care se refera la Obiectul, termenul si momentul de la care incepe sa curga termenul de prescriptie a dreptului de stabilire a obligatiilor fiscale .

2. Al doilea aspect priveste, prescriptia dreptului de a cere executarea silita si a dreptului de a cere compensarea sau restituirea - Capitolul VII din Titlul VIII din Codul de procedura fiscala.
Multumesc frumos.
Orice declaratie depusa de contribuabil constituie titlu de creanta.In afara de asta, programul de evidenta a platitorilor( celebru, dealtfel) functioneaza in asa fel incat, la fiecare sfarsit de an genereaza automat o declaratie de accesorii, care, este de asemenea titlu de creanta.Numai in caz de inspectie, sa spunem, daca nu s-a stabilit o penalitate, atunci nu mai au dreptul s-o faca.Cu alte cuvinte, accesoriile trec din an in an si nu implinesc niciodata termenul de cinci ani, care mai pot fi 10, in anumite cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se prescrie datoria? Ana_38 Ana_38 Am primit de la finante o decizie referitoare la obligatii de plata - 2 lei. M-am dus sa o platesc , dar am aflat ca aceasta suma reprezinta doar dobanda ... (vezi toată discuția)
Datorii la taxe si impozite locale lore8000 lore8000 Datoriile la taxe si impozite locale se prescriu in 3 ani? Cum poti scapa de ele daca nu le achiti? Ma refer la amenzi si taxe de timbru. (vezi toată discuția)
Amenda din 2009 - prescriptie mariastan20 mariastan20 Buna ziua , Asi dori sa intreb daca amenzile se prescriu ,si daca da la ce termen. Va multumesc! (vezi toată discuția)