avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare care sa tina loc de act autentic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare care sa tina loc de act autentic

Buna ziua!
Sunt parat intr-o cauza cu obiect: Hot care sa tina loc de act autentic.

In fapt antecontractul de vanzare cumparare este sub semnatura privata cu 2 martori, pretul este primit (asa scrie in antecontract , dar e fals)de promitentul vanzator (antecesoru meu), singura problema este faptul ca pretul vanzarii este unul derizoriu(30000 euro) fata de bunul vandut(1 apartament, cota de 5/8 parti din altul si 2 garaje ,deci~200.000 euro)

De mentionat este si faptul ca promitentul-cumparator nu este descendent al promitentului cumparator, deci nu se aplica prezumtia de donatie deghizata.

promitentul cumparator nu a detinut apartamentele decat dupa decesul antecesorului meu(desi scrie in antecontract), lucru care il pot dovedi.

Ceva idei de aparare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: catalin05 , utilizator 11:25, 14 Mai 2009
Am vrut sa spun ca faptul ca s-a platit pretul este fals.

Oricum si antecontractul il consider fals(asta nu am mai mentionat), asa ca o sa solicit verificarea de scripte pt a se verifica, am facut deja adrese la camera notarilor publici pt a identifica acte oficiale cu semnatura antecesoarei mele, dar as dori ca la intampinare sa am si un capat subsidiar pt care consider actiunea neintemeiata..si asta referitor la pretul(ff mic raportat la valoare). si orice alt motiv pt care hot care sa tina loc de act autentic sa nu fie pronuntata.
Eu as zice asa> Valeriu Stoica vol II - drepturi realeprincipale p.189>
~ daca este necesara forma autentica, oferta initiala trebuie sa fi fost facuta ea insasi in forma autentica, iar acceptarea trebuie sa fie data in aceeasi forma~
Asta la prima cautare despre forma ceruta la incheierea unui act. Am inteles ca antecontractul tau e sub semnatura privata si nu e autentificat la notar...
Mai cauta pe ideea asta si trebuie sa mai gasesti ceva util.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2009
catalin05, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare pe calea ordonantei presedintiale? madalina15 madalina15 Buna seara! Am incheiat un antecontract cu privire la un imobil achitand pretul in momentul semnarii antecontractului. La data cand trebuia sa ne prezentam ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Al doilea avans pe baza unui contract de vanzare cumparare DanCI85 DanCI85 Buna ziua, In urma cu ceva vreme am semnat un antecontract de vanzare-cumparare (in calitate de promitenti cumparatori) pentru un imobil ce urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)