avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

ce se intampla daca am facut acceptarea tacita mai tarziu de 6 luni de la data decesului
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 13:17, 4 Ianuarie 2013
Daca mostenirea este pe VCC nu mai este acceptare tacita...daca este pe NCC avand in vedere ca termenul de optiune succesorala este de 1 an atunci trebuie sa demonstrati in cadrul dezbaterii succesiunii ce acte de acceptare tacita ati facut . Mostenirile pe VCC sunt cele deschise pana in 1 oct 2011, mostenire deschisa inseamna ca decesul a avut loc pana la aceasta data, iar mostenire deschisa pe NCC inseamna ca este deschisa dupa data de 1 oct 2011, adica decesul a avut loc dupa aceasta data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mariantoma48 mariantoma48 buna ziua,rog un raspuns argumentat asupra termenului de optiune succesorala :este de 6 luni sau de un an,in discutiile de pe forum am gasit ambele variante,va ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire leusan leusan Se poate face numai declaratia de renuntare la mostenire dupa implinirea termenului de optiune succesorala sau este obligatoriu sa se dezbata si succesiunea? (vezi toată discuția)
Mostenire contzmir contzmir Buna ziua, Am si eu o speta si sper sa ma ajutati. Este vorba de mostenitorii unei persoane X care este vaduv si nu are copii. Cum nu are sotie si nici ... (vezi toată discuția)