avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distrugere cauzata de inactiune vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distrugere cauzata de inactiune vecin

Buna ziua! Am o problema si as vrea sa stiu daca exista o modalitate prin care un vecin poate fi obligat la anumite actiuni. Locuiesc int run apartament la bloc. Vecinul de deasupra nu locuieste in casa. Apartamentul se afla in proprietatea sa, plateste cheltuielile necesare, dar nu locuieste acolo. Din nefericire, avand in vedere abandonarea practica a locuintei, aceasta aflandu se la ultimul etaj, este supusa constant degradarii, in principal cu privire la cele 2 balcoane neacoperite..in urma degradarii avansate a unuia din balcoane, cauzeaza probleme balconului meu, in ciuda faptului ca este acoperit si izolat. se infiltreaza apa in urma ploilor si a ninsorilor in balconul vecinului si ajunge la noi, cauzand infiltrare apa si mucegai constant si, de asemenea degradare. Ce putem face in acest caz? Multumesc
Cel mai recent răspuns: kenshy , utilizator 12:13, 5 Ianuarie 2013
Cand intrebati Ce putem face in acest caz? va referiti la dvs ca proprietar sau la a sociatia de proprietari?
In raport de locul unde este defectiunea care va cauzeaza dvs neajunsuri se impune ca asociatia de proprietari sa notifice proprietarului apartamentului cu problema sa remedieze defectiunea,cu ocazia achitarii obligatiilor aferente apartament
Dvs ca proprietar in temeiul disp art 17 din L nr 230/2007 aveti dreptul sa solicitati ca vecinul
sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de repararii







Multumesc mult. Da, intrebam in calitate de proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Infiltratie apa balcon ContSters371153 ContSters371153 Vecinul de sub apartamentul care il detin se plinge de inflitratii de apa in balcon. Balconul in discutie este partial inchis cu termopan dar nu exista spatii ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul de deasupra alexxa09 alexxa09 Buna seara! Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje care are balcoane in exterior. Eu am balconul inchis,iar vecinul de deasupra nu. De cinci ani de zile am ... (vezi toată discuția)