Asociatia dumneavostra este constituita legal, are personalitate juridica si poate incheia contracte cu tertii. Asa ca nu vad de ce acel furnizor nu ar prelungi sau reinnoi contractul cu dumneavoastra.
Daca-l lasati in pace, ce se intampla, va sisteaza vreo utilitate?
Eu am purtat corespondenta oficial cu un furnizor aproape doi ani timp in care-mi solicita sa prezint la sediul lor un dosar cu multe documente (statut, proces verbal adunare generala, copii act identitate presedinte, atestat administrator...). Le-am raspuns ca le-as pune la dispozitie toate acestea daca-mi dau si ei aceleasi documente: copii ale actului lor de infiintare ca S.A., copii ale altelor de identitate ale directorilor si sefilor de servicii ce semneaza contractul, decizia de angajare a directorului...
Am primit facturile luna de luna si le-am achitat fara probleme in cei doi ani si intr-un final au trimis un delegat la noi, am discutat, i-am dat doar o copie a statutului (era proaspat modificat conf L230/2007), o copie a codului fiscal si-am incheiat noul contract.
Asa cum asociatia nu se baga in organizarea interna a furnizorului, nici furnizorul nu are de ce sa impuna asociatiei sa-si modifice documentele, organigrama... Este interesul fiecarui furnizor sa-si pastreze clientii, mai ales daca acestia sunt buni platnici.
Dar, fara legatura cu acest furnizor, dumneavoastra trebuie totusi sa faceti modificarea statutului pentru ca acesta nu este in conformitate cu legislatia actuala. Asa cum aveti o problema cu acest furnizor, puteti avea apoi cu altii, cu primaria, cu instanta in cadrul unui proces...