avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Stabilire dauna :inlocuire sau reparatie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Stabilire dauna :inlocuire sau reparatie

Am un dosar de dauna la carpatica cu umatoarele daune pe partea dreapta: aripa fata pocnita (este din plastic), portiera fata infundata peste 70% din supratata, portiera spate incretita in partea de jos, unde este balamaua si gaurita cam 1.5cm, aripa spate este atinsa si zgariata, pragul este un pic turtit si stalpul la fel a fost impins in interirior putin . La constatare inspectorul de dauna a trecut aripa la inlocuit , portiera fata la reparat si portiera spate la inlocuit, iar aripa spate ,pragul si stalpul la reparat. I-am rugat sa imi inlocuiasca si portiera fata si acestia au refuzat acest lucru. Dupa 11 zile au aprobat pentru reparatie suma de 3890de lei si mi-au trimis o instiintare cum ca s-a facut o greseala in momentul constatarii daunei si ca inspectorul de daune mi-ar fi comunicat verbal ca repara portiera spate si ca o inlocuieste pe cea de pe fata insa a scris invers pe documentul de constatare, cea ce nu este adevarat.
Intrebarea mea ar fi cum se stabileste ce element se repara si care se inlocuieste si pe ce baza se face calculul despagubirii acordate de firma de asigurare pt ca mi se pare ca 3890 este putin tinand cont ca un element se vopseste cu 400 de lei. Pot cere ca sa fie folosite doar piese OEM daca masina mea este din 2002.
Cel mai recent răspuns: mitrofanmarian , utilizator 22:55, 16 Februarie 2013
Si daca devizul inspectorului de daune este foarte mic in comparatie cu devizul service-ului nu inseamna ca asiguratorul diminueaza nejustificat valoarea daunei. Tin sa precizez ca am fost la doua din service-rile din lista asiguratorului pt reparatie insa la amandoua am primit acelesi raspuns si anume ca suma alocata este prea mica si nu pot repara masina din aceasta suma. La un service chiar au sunat la asigurator pentru suplimentarea rezervei de dauna, insa raspunsul a fost acela ca nu suplimenteaza si gata. Si atunci am facut devizul la reprezentanta, in ideea de a suplimenta rezerva de dauna si pt a le arata ca suma alocata de ei este mult prea mica. Raspunsul lor a fost ca daca le voi aduce facturi din care sa rezulte contravaloarea devizului at ei imi aproba suma . Altfel de a spune trebuie sa imi fac masina pe banii mei si ei imi "deconteaza", altfel spus imi aproba suma, teoretic vorbind ca asta nu prea cred ca se mai intampla sau imi vor aproba o suma mai mica.
Ce pot face in aceasta situatie?
Ar mai fi o intrebare: daca una din portiere are o gaura, o bucata rupta din ea in urma acidentului se mai considera ca poate fi reparata sau trebuie inlocuita? Gaura este cam de 1,5cm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar dauna neplatit de 6luni geaglesmerles geaglesmerles buna ziua. in urma cu aproximativ 6 luni am fost implicat intr-un eveniment rutier unde eu sunt pagubitul.cel vinovat de producerea accidentului avea masina ... (vezi toată discuția)
Dauna auto catalin potlog catalin potlog In cazul unei daune auto, cine are dreptul de a decide cat valoreaza reparatia si daca se repara sau se inlocuiesc reperele avariate, inspectorul de daune sau ... (vezi toată discuția)
Reparaþie auto în garanþie pe casco cu regres rca cosminph cosminph Bună ziua. În urmă cu o săptămână am fost implicat într-un accident rutier în care mi-am avariat auto din vina altui conducător. Întrucât deţin ... (vezi toată discuția)