avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum dovedesc ce salariu au colegii de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum dovedesc ce salariu au colegii de munca?

Am cerut in instanta sa nu mai fiu discriminat salarial si am castigat proba in baza codului de procedura civila art. 174, fiindca angajatorul a refuzat sa aduca evidenta la cerere. Problema acum e la ce suma il oblig pe angajator sa-mi mareasca salariul fiindca nu am nici o dovada in acest sens.

Pot sa cer de la ITM de la registrul de evidenta a salariatilot? Din alta parte? AJOFM? Cum pot sa obtin evidenta salariilor colegilor cu aceeasi functie ca sa demonstrez?
Cel mai recent răspuns: cuscus , utilizator 15:21, 13 Ianuarie 2013
Este posibil .. insa in acest caz va trebui sa excedem cadrului subiectului acestui topic ...

p.s.
daca acel coleg spune despre salariul lui cat este m de ce nu vine si ca martor in instanta ? ... o intrebare retorica ...
danacj a scris:

Daca nu aveti proba, in ce baza stiti ca sunteti discriminat?

Am vorbit cu colegii evident, insa nu pot sa le cer sa-mi dea fluturas de salariu ca dovada fiindca isi fac probleme la serviciu probabil. Am sa-i propun ca martori dar nu stiu daca o sa accepte instanta, desi nu stiu in ce temei m-ar refuza
Gabrielle Monique a scris:

Salariile sunt confidentiale, poate munca Dvs. justifica salariul pe care il aveti. Si incadrarile pe anumite functii au un plafon minim si un plafon maxim.Mai exista fisa de fisa de evaluare a performantelor profesionale individuale. Dvs. unde considerati ca va incadrati?

Evident am pastrat dovezile ca sunt mai bun decat colegii si totusi sunt remunerat inferior tuturor colegilor.
@dcba, in conflicte de munca sarcina probei este a angajatorului. Este evident ca angajatorul are evidenta salariatilor si o ascunde de instanta...

O sa incerc cu martorul, dar as dori o solutie "oficioasa", fiindca cea cu martorul nu mi se pare garantata, plus ca vor fi discutii
1. Evaluarea nu va da posibilitatea sa aveti un salariu mai mare , nici nu exista o astfel de prevedere legala .. ramane la latitudinea angajatorului de a stabili salariu .. din cate stiu, in afara sectorului bugetar, celelelate salarii se stabilesc prin negociere.

2. Emiterea fluturasilor de salarii nu este obligatorie ...

3. Chiar daca in litigiile de munca angajatorul are sarcina probei si salariatul va trebui sa-si dovedeasca sustinerile sale .. principiile procesului civil sunt aplicabile si in cazul litigiilor de munca.
Art.275 C.mun. : Dispoziţiile prezentului titlu se completează cu prevederile Codului de procedură civilă.

4. Solutie oficiala nu cred ca veti gasi in conditiile in care nu probati ceea ce sustineti sau nu contraargumentati sustinerile angajatorului.

Alte discuții în legătură

Neacordarea concediului de odihna = discriminare? codulmuncii codulmuncii Bunadimineata. Angajatorul refuza sa-mi dea concediu de odihna pe anii trecuti si pe anul acesta chiar si dupa ce am facut cerere de programare. Bineinteles ... (vezi toată discuția)
Abuz fizic la locul de munca crisspwi crisspwi as dori sa stiu ce masuri legale se pot lua in cazul in care un superior te abuzeaza fizic la locul de munca in sensul in care pune mana pe tine si trage de ... (vezi toată discuția)
Urmeaza sa fiu data afara de la locul de munca prin umilinta ... Lorena2 Lorena2 Urmeaza sa fiu data afara de la locul de munca prin umilinta si discriminare sau sa fiu pusa in situatia sa ma faca psihic ca sa-mi dau demisia. Mai exact ... (vezi toată discuția)