avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avocati si pareri diferite !!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avocati si pareri diferite !!!

buna ziua,
am un apartament inchiriat unei familii cu contract inregistrat la ANF. Contractul este cu termenul pana la 1 iunie 2013.
Am intrebat mai multi avocati cum sa procedez corect atunci cand se ajunge la termenul de incetare al contctului ca, chiriasii sa paraseasca imobilul si sa-l predea exact la termenul stabilit
1.Unii sunt de parere ca trebuie sa le fac o notificare in scris cu confirmare de primire prin posta cu 30 de zile inainte de termen, iar daca nu parasesc la data stabilita imobilul pot intra peste ei si ii pot scoate afara.
2. Altii spun ca le pot comunica verbal dorinta mea dar daca nu vor elibera imobilul mai trebuie sa astept conform nu stiu carei proceduri inca un termen de 30 de zile ca sa paraseasca imobilul
3. Altii m-au sfatuit ca la data de 1 iunie 2013 cand este stabilit termenul de incetare a contractului am tot dreptul sa-i scot in strada fortat fara alte avertismente.
Va rog frumos spuneti-mi cum pot proceda ca la data de incetare a contractului apartamentul sa fie liber
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:25, 8 Ianuarie 2013
Aveti si aici doua articole informative.

www.avocatnet.ro/content/art...
www.avocatnet.ro/content/art...

Si o discutie foarte interesanta:
www.avocatnet.ro/content/for...
Eu vreau un raspuns concret nu articole pe care sa le citesc ...nu sunt familiarizat cu notiunile juridice.
Deci un raspuns exact nu gasesc nici aici??
Este important sa vedeti si ce scrie in contract. Daca nu exista vreo clauza speciala: sunt 2 situatii: una in care va intelegeti cu chiriasul si il instiintati verbal ca doriti sa nu prelungiti contractul. Daca aveti suspiciunea ca acestia vor sa ramana fara voia Dvs in apartament la finalul contractului, puteti sa ii notificati, preferabil cu o luna de zile inainte prin inmanare perosnala cu semnatura de primire (recomandat) sau prin posta. Cel ai bine este sa va intelegeti cu ei pe cale amiabila sa paraseasca imobilul fara sa fie nevoie de actiuni suplimentare.
@barrow, articolele respective sunt publicate de redactia Avocatnet tocmai pentru a fi inteleasa legea corect de catre cititorii site-ului. Iar discutia din forum putea fi la fel de bine citita, pentru ca erau tot raspunsuri ale consultantilor acestuia, cu privire la acelasi subiect. Nu intotdeauna colegii juristi sunt in forum, de aceea am incercat sa va ofer acele link-uri :).

Va multumesc @medieribucuresti:bow:.

Seara frumoasa va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare imobil închiriat numecod numecod buna ziua, am inchiriat anul trecut un apartament unei familii pana la data de 1 sptembrie 2013, cu contract declarat la ANF. Deoarece s-a ivit ocazia sa ne ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat cu contract de inchiriere SethBV SethBV Buna ziua, am cumparat un apartament pe data de 1 decembrie 2016 de la o firma. Apartamentul are un contract de inchiriere insa nu e notat in CF. Locatarul ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda pentru a scoate un chirias dintr-un apartament proprietate personala??? raco raco Detin un apartament proprietate personala , si timp de cativa ani a fost inchiriat aceleeasi persoane dar fara contract de inchiriere. La sfarsitul lunii ... (vezi toată discuția)