avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Retetar cantina liceu
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Retetar cantina liceu

Buna ziua,
in cadrul contabilitatii unui liceu ma ocup de cantina, intrarile se fac in baza facturilor +receptii, problema este la consumuri.
Primesc nr.portiilor mic dejun,pranz si cina, primesc cantitatea de alimente ce trebuie sa o scad, insa am o nedumerire...trebuie sa existe niste retetare agreate de legislatia in vigoare, dupa care eu sa confirm corectitudinea cantit.de alimente folosite .
Am cautat in legislatie dar nu gasesc informatii despre retetare.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:17, 9 Ianuarie 2013
Ordin nr. 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor si a principiilor care stau la baza unei alimentatii sanatoase pentru copii si adolescenti Lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor, publicat in M.Of. 651/ 15.09.2008 :

[ link extern ]


"...
Art. 1
(1) Se aproba Lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor, prevazuta in anexa nr. 1, care face parte integranta din prezentul ordin.
(2) In incinta unitatilor de invatamant este interzisa comercializarea produselor care se incadreaza in criteriile si limitele prevazute in lista din anexa nr. 1.

Art. 2
Se aproba principiile care stau la baza unei alimentatii sanatoase pentru copii si adolescenti, prevazute in anexa nr. 2, care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 3
Se aproba necesarul zilnic de calorii, substante nutritive si elemente minerale pentru copii si adolescenti, prevazute in anexa nr. 3, care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 4
Se aproba echivalentele alimentare, necesarul estimativ zilnic al diferitelor grupe de alimente pentru alcatuirea dietei la copii si adolescenti, datele orientative privind valoarea calorica a alimentelor si caracteristicile nutritionale ale grupelor alimentare utilizate pentru alcatuirea meniurilor la copii si adolescenti (cantitati comerciale bruto), prevazute in anexa nr. 4, care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 5
Se aproba piramida alimentara pentru nutritia copiilor si adolescentilor, in functie de necesarul caloric, grupele de alimente si grupa de varsta, prevazuta in anexa nr. 5, care face parte integranta din prezentul ordin.

..."


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 123/2008 privind comercializarea chipsurilor/snacksurilor in scoli dana.m dana.m Ce societăţi se supun acestei legi ? Cele care au un contract cu scoala lângă care au punct de lucru, sau srl care au punct de lucru pe lângă scoli ... (vezi toată discuția)
Rog urgent raspuns, are legatura cu scoala lilicrin lilicrin Nu stiu unde exact se incadreaza acest subiect dar eu il postez aici. Niste parinti din zona m-au rugat sa ma interesez ce pot ei sa faca pentru a stopa ... (vezi toată discuția)
Pot funcționa, în curtea școlii, magazine care comercializează pungi cu chips, snacks etc.? dcraciun dcraciun Buna ziua, azi am fost la scoala generala la fața mea si am rămas uimită cum un magazin care vinde haine, cu expunere la stradă, si-a facut o usa care dă ... (vezi toată discuția)