avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... De ce nu are bani guvernul !
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

De ce nu are bani guvernul !

Buna ziua,
In afara marilor afaceri,guvernul ar trebui sa dezvolte si micile afaceri,cele cu doi sau tri angajati .
Aceste mici afaceri nu se pot infiinta si am sa va spun din ce motiv(sau ce putin aceasta este parerea mea)
Exista un cerc vicios (referitor la intrebarea "de ce nu are guvernul bani")
1.Nu are bani pentru ca nu exista multe afaceri mici cu doi sau trei angajati
2.O afacere are nevoie de capital
3.Capitalul il iei de la banci.
4.Bancile nu crediteaza firme nou infiintate(ce s-o astepta pentru a se rezolva aceasta problema?) pentru ca guvernul se imprumuta de la ele pentru pensii si salarii(deci bancile au unde sa-si plaseze banii)
5.Neinfiintandu-se aceste mici firme,nu sunt colectate taxe si impozite(colectarea o alta discutie)
6. Deci guvernul nu are bani
7.Pentru ca nu exista multe firme mici cu............
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 21:01, 22 Ianuarie 2013
Poate aveti dreptate,insa cum pot supravietui bancile daca nu-si plaseaza capitalul ? Din ce traiesc acestea ? Capitalul bancilor se duce undeva din moment ce acestea nu mai desfasoara activitati de creditare catre agentii economici(decat intr-o foarte mica masura).Revin:nicio banca nu crediteaza firme nou infiintate,deci economia stagneaza datorita faptului ca nu exista finantare pentru acestea.De aici statul pierde.Statul s-ar putea implica prin garantarea unor credite mici pentru cei ce vor sa porneasca o afacere mica.Sa zicem de exemplu 5000 euro.Garantarea se poate face pe baza de plan de afaceri aprobat de acele birouri pentru IMM-uri ce sunt platite deocamdata degeaba.(bineinteles ca aici va aparea coruptia la aprobarea unor astfel de aprobari)
nicio banca nu numai ca nu crediteaza nicio firma nou infiintata, da' nici p-alea vechi decat, asa, de ochii lumii... practic ZERO!

e bun, foarte bun, statu' de imprumutat... ("afaceri cu statu'":)) )

Ministerul Finantelor a imprumutat, in 2012, peste 58 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat pe piata interna, la care se adauga suma de 763 milioane euro.

in 2013... Ministerul Finantelor Publice vrea sa imprumute 4,6 miliarde de lei de la banci in luna ianuarie, prin opt emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, noteaza Agerpres.
[ link extern ]


Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
ContSters257414, utilizator
Exact.
Romania s-a impartit in doua (si nu de acum) Romania de stat si Romania privata.
Mai rau este ca Romania de stat traieste pe spinarea Romaniei private, singura care creeaza plusvaloare.
Si functionarii publici care nu vor intelege niciodata ca sunt angajati pentru a servi cetateanul , acel cetatean care il plateste. Nu am intalnit pana acum un functionar public care nu se crede superior si care sa nu afirme "ce dom'le , noi nu platim impozite?

Functionarii publici sunt in slujba cetateanului, nu sluga cetateanului.
Eu am intalnit tot felul de functionari publici: cu sau fara bun simt, zambitori sau crispati ori de-a dreptul acri. Iar contribuabilii cu care aveau de-a face erau cam din aceleasi categorii.

Daca vreti sa spuneti ca in sectorul privat toti sunt egali si politicosi unii cu altii, dati-mi voie sa zambesc.

In legatura cu impozitele sa stiti ca au dreptate: si ei platesc aceleasi taxe si impozite ca toti romanii. Iar ne ''batem'' noi cu noi?
lee_vu a scris:
nicio banca nu numai ca nu crediteaza nicio firma nou infiintata, da' nici p-alea vechi decat, asa, de ochii lumii... practic ZERO!

Eu cred ca supararea va duce la asemenea afirmatii. Am si eu motive sa fiu suparat mai ales in ultimii trei ani, dar incerc sa nu generalizez si sa ma aliez la ceva din auzite...
Stiu, am apropiati care lucreaza in banci, in mai multe banci si fiecare din acestea au coimpartimente de credite pentru persoane fizice, separat pentru persoane juridice... Unele au compartimente separate pentru firme mici (IMM) si separat pentru cele mari, cu ofiteri de credite, personal anagajat care se ocupa de firme... Nu este luna sa nu ajung intr-un asemenea birou si intotdeauna vad oameni acolo care semneaza contracte si primesc bani. Majoritatea bancilor stabilesc un barem, o norma, un "target" pentru fiecare angajat, adica un numar de contracte de credit incheiate lunar...
Sigur ca, in urma atator falimente, a intrarii multor persoane juridice intrate in dificultate de plata in ultimii 3 ani, bancile au devenit mai precaute si poate ca este mai dificil ce obtinut un credit. Dar asta nu inseamna ca se mai dau credite.
Nu are importanta ca de la acestea se imprumuta si statul, bancile au bani destui sa dea atat staului cat si agentilor economici sau persoanelor fizice.

Alte discuții în legătură

Banca stat in stat Costica33 Costica33 Citesc si ramin uimit de cat de multi oameni sunt in situatia de a avea probleme cu o anumita banca, o voi numi in text \"Banca lu' peste prajit\". Cit de ... (vezi toată discuția)
Dobanzi bancare mihaela-ioana mihaela-ioana am un credit ipotecar din 2004 cu dobanda de 9.5.% Incepand cu luna 02.2011 s-a modificat de 2 ori in crestere , dobanda ajungand acum la 10.12%. Am mers la ... (vezi toată discuția)