avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere

Buna seara. Trebuie obligatoriu schimbat permisul de conducere chiar daca se afla in termenul de valabilitate?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:52, 8 Ianuarie 2013
Nu exista prevedere in vigoare care sa oblige schimbarea permisului de conducerea in avans fata de data expirarii acestuia
Actualul episod de solicitari majorate pentru preschimbare permis de conducere se datoreaza faptului ca dupa data de 19.01.2013,norma legala impune ca la preschimbarea permisului sa se efectueze obligatoriu fisa medicala - obligatie inexistenta pana la acea data
Permisul de conducere actual va fi valabil pana la expirare. Dupa aceea se preschimba in conditiile legale modificate ( prezentarea fisei medicale cu ocazia schimbarii incepand cu data de 19.01.2013)
Noul permis de conducere va fi aliniat normelor Uniunii Europene. Pe noile permise vor fi publicate informatii despre sanatatea soferului, dar si restrictiile in functie de fisa medicala.
Soferii vor fi supusi unei vizite medicale obligatorii, in urma careia se vor stabili restrictiile valabile in cazul fiecarui conducator auto. Pe noile permise se va preciza si daca autoturismul a suferit modificari din cauza starii de sanatate a conducatorului auto. Permisele de conducere eliberate pana la data de 19 ianuarie raman valabile pana la momentul in care expira.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis de conducere la schimbarea domiciliului mariaci mariaci buna ziua, as dori sa stiu cateva detalii legate de preschimbarea permisului de conducere ca urmare a schimbarii domiciliului. astfel, ma intereseaza in ce ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis conducere inainte de termen popo_acas popo_acas Buna ziua , Permisul meu expira in 2016 , dar vreau sa il schimb acum . Problema care o am este ca nu vreau sa platesc taxa si la ghiseu cind ajung [este ... (vezi toată discuția)
Permis conducere Brleanuaurel1981 Brleanuaurel1981 buna ziua o intrebare mai trebuie sa fac fisa medicala daca vreau sami schimb prmisul nu il am expirat trebuie sal schimb pentru adresa (vezi toată discuția)