avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... verificare CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

verificare CM

Plata contributiilor derivate din contractul individual de munca:CAS,somaj,etc se face la o data anume din luna? M-ar interesa cum pot verifica daca angajatorul mi-a inregistrat CIM si daca imi plateste toate aceste dari! Mentionez ca am verificat pe site-ul CNAS-ul si nu figurez ca persoana asigurata desi am un CIM! Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
cris113, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:10, 9 Ianuarie 2013
pana pe data de 25 ale luni Angajatorul este obligat sa vireze taxele catre stat, prin intocmirea a doua Ordine de Plata - Unul catre Buget si altul catre Asigurarile Sociale, ambele catre Trezorerie, precum si depunerea Declaratie 112.
De verificat daca iti sunt platite cele necesare iti recomand sa faci o cerere catre Agentia Finantele Publice si una catre Inspectoratul Teritorial de Munca.

si astfel o sa vezi daca iti sunt achitate cotele sociale si daca CIM este inregistrat

iti recomand sa ceri de la Angajator o copie de pe contractul CIM, o copie a Contractului Colectiv de Munca daca exista, o copie a Fisei Postului in care esti incadrat, precum si o copie a Regulamentului de Ordine Interioara
ITM-ul nu are atributii in verificarea angajatorilor cu privire la plata contributiilor sociale.
cris113

1. Pentru a verifica daca aveti inregistrat, depus sau transmis c.i.m. puteti sesiza ITM-ul cu privire la acest aspect.

2. Referitor la plata contributiilor , chiar daca ANAF are aceasta posibilitate , in ultima perioada de timp acestia refuza a da astfel de informatii avand in vedere prevederile legale in materie.

3. Solutia viabila este actionarea in instanta a angjatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce dovadă am că sunt angajată și mi se plătește cass? apar neasigurată în sistem Doina Enache Doina Enache Buna ziua! Am si eu o problema si am cam obosit sa ascult in stanga si in dreapta de aceea va cer ajutorul.. Lucrez de aproximativ 8luni la locul actual de ... (vezi toată discuția)
Verificare angajare Caramidutza Caramidutza Buna ziua! Am avut curiozitatea sa verific daca angajatorul meu imi plateste contributiile catre stat, drept urmare am depus o cerere la casa de pensii de ... (vezi toată discuția)
Plata contributii angajator gera905 gera905 Buna seara. Ca pres. asoc. , cum pot verifica daca administratorul, plateste contributiile ptr. angajat si angajator conform contractelor de munca incheiate ... (vezi toată discuția)