avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii revenire serviciu din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

revenire serviciu din concediu crestere copil

Sunt in concediu crestere al doilea copil. acesta implineste 1 an pe 23 ianuarie. Daca revin la serviciu pana pe aceasta data, se acorda suplimentul acela de 500 ron? Mentionez ca am formulat cererea pentru concediu crestere copil pentru 2 ani.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:56, 10 Ianuarie 2013
Daca doriti sa beneficiati stimulentul de insertie, si ati optat pentru CCC pana la 2 ani, reveniti la serviciu dupa ce copilul implineste varsta de 1 an.:)
Buna ziua,

Cred ca trebuie sa cititi legea putin ca eu stiu ca numai daca va intoarceti pana la 1 an al copilului veti beneficia de stimulentul de insertie si nu dupa ce copilul implineste 1 an, indiferent de ce perioada ati optat.
Revenirea la servicu mai deveme de 1 an
Pentru revenirea la serviciu mai devreme mamicile trebuie sa mearga la Agentia pentru Prestatii Sociale (agentiile judetene si agentia municipiului Bucuresti) si sa depuna acolo o cerere prin care sa solicite incetarea concediului de cresterea copilului pana la 1 an, in vederea revenirii la serviciu. Cererea se depune impreuna cu o copie dupa buletin.

Apoi pentru obtinerea stimulentului acordat beneficiarilor indemnizatiei care se intorc la locul de munca, trebuie depuse tot la Agentia pentru Prestatii Sociale o adeverinta de la angajator si o cerere.

Modelul de cerere si modelul de adeverinta:

Model de adeverinta pentru stimulent.doc

Model de Cerere-Declaratie pentru stimulent.pdf

Contacte Agentii teritoriale pentru prestatii sociale

Pentru mamicile care decid sa revina la servici mai devreme de 1 an, statul ofera un stimulent lunar in valoare de 500 de lei pana la data la care copilul implineste 2 ani.


Daca ai ales varianta de 1 an, copilul e nascut in 14 aprilie si te intorci in 8 aprilie, poti beneficia de stimulent.

Legea prevede ca in cazul in care beneficiarul indemnizatiei pentru crestere copil revine la locul de munca inainte de implinirea varstei de 1 an de catre copil, va beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.

Pentru situatia in care persoana indreptatita la stimulentul de insertie beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului in varsta de un an si la indemizatia lunara, legea nu stabileste conditia implinirii unui termen dupa care persoana indreptatita poate solicita stimulentul, ci doar a conditiei ca aceasta sa realizeze venituri supuse impozitului inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an.

Va sfatuiesc sa sunati mai bine la Agentia pentru Prestatii Sociale si sa va interesati exact ce trebuie sa faceti.
O zi reusita in continuare.
Daca s-a optat pentru CCC de un an, mama trebuie sa se intorca la serviciu inainte de a implini copilul un an, pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie.
Daca s-a optat pentru varinata de 2 ani, cum este situatia userului @newlaura, atunci , pentru a beneficia de stimulent, mama trebuie sa se intorca la job dupa ce copilul implineste un an.:)
dianna:

1. - Din mesajele dvs. inteleg ca nu sunteti la zi cu modificarile legislatiei privind CCC.
- Vedeti Legea 166/09.10.2012 si HG 1291/18.12.2012.

2. Agentia Nationala pentru Prestatii Sociala s-a reorganizat si acum se numeste Agentia Nationala pentru Plati si inspectie Sociala.

3. @ella david are dreptate, este la zi cu aceste modificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie MihaelaC1987 MihaelaC1987 Buna seara. Daca am optat initial sa stau acasa in CCC 2 ani iar cand face copilul 1 an si 2 luni ma intorc la serviciu, am dreptul la stimulentul de insertie? ... (vezi toată discuția)
Ccc sau stimulent de insertie? hgabi hgabi Daca vreau sa ma intorc la serviciu , desi sunt in CCC, am inteles ca pot beneficia de un stimulent de insertie in munca inainte de implinirea varstei de 1 an, ... (vezi toată discuția)