avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Masa credala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Masa credala

Buna
Angajatorul meu este in insolventa. Eu ma aflu in concediu de ingrijire copil, deci am contractul suspendat.Inainte de a intra in concediu nu mi-am primit salariile timp de 9luni.
Daca ma inscriu la masa credala, CARE SUNT SANSELE SA RECUPEREZ CEVA BANI?
Cel mai recent răspuns: andao , utilizator 14:36, 7 Noiembrie 2013
Daca a intrat in insolventa, c.i.m. va inceta in baza art.65 C.mun., chiar daca sunteti in CCC.

Creditorii care au calitatea de salariati ai debitorului vor fi inregistrati in tabelul creantelor din oficiu, dupa cum rezulta din evidenta contabila.

Art. 3 pct. 10 din Legea nr.85/2006 defineste creantele salariale ca fiind acele “creante ce izvorasc din raporturile de munca dintre debitor si salariatii acestuia, inregistrate din oficiu in tabelul de creante de catre administratorul/lichidatorul judiciar.”
Asadar, inscrierea salariatilor la masa credala nefiind conditionata de inregistrarea vreunei cereri in acest sens.

Salariile se vor recupera mai greu. Totusi , daca împotriva angajatorului a fost pronunţata o hotărâre judecătoresca definitiva de deschidere a procedurii insolvenţei şi fata de care a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare, atunci puteti apela la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale - gestionat de Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de Munca, prin Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă Judeţene.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment kinder_doina kinder_doina in cazul intrarii firmei in faliment salariatii sunt inscrisi automat la masa credala? (vezi toată discuția)
Salariu neplatit dani dani dani dani buna ziua , as dori un sfat va rog ! firma unde lucrez a incetat activitatea si ne-a trimis acasa fara sa ne plateasca de 2 luni salariile si fara alte ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante kartush1977 kartush1977 Salut toti membri forumului si cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: o ruda se afla in urmatoarea situatie-in noiembrie anul trecut a fost data in ... (vezi toată discuția)