avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de veci. Neintelegeri intre mostenitori.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de veci. Neintelegeri intre mostenitori.

In anul 1980, parintii au decedat.
Le-au fost repartizate, unul langa altul, 2 locuri de veci.
Locurile sunt in proprietate cu Act de concesiune de la primarie, prelungit pana in 2025.
Taxele au fost achitate anual, in parti egale, de cei 5 mostenitori-copiii parintilor.
Unul dintre mostenitori a decedat, fiind ingropat in alta parte.
Un alt mostenitor, in viata inca, mai are un loc de veci unde are un copil ingropat. Locul a fost repartizat de primarie in caz de urgenta si nu are legatura cu cele ramase de la parinti.
In prezent, din cei 4 mostenitori ramasi, unul ridica pretentii numai pentru el, fara a tine cont si de ceilalti 3 mostenitori in viata.
Va rog, va rog mult, pentru evitarea unui scandal in familie, ajutati-ma cu un sfat.
Astfel :
-Un mostenitor doreste ca ceilalti 3 sa nu mai fie ingropati intr-unul din aceste locuri ramase de la parinti.
-Mostenitorul ce considera ca numai el are dreptul la cele doua locuri de inhumare, doreste sa-l vanda singur, sa ia banii, sau daca noi ceilalti nu suntem de acord cu vanzarea, vrea ca noi sa-l despagubim cu bani pentru bucata ce i-ar reveni lui.
-Motivul pentru care se crede singurul proprietar este hilar. Desi taxele au fost platite in mod egal, gardul, crucea si alte imbunatatiri, inclusiv pomenile, au fost facute cu contributia baneasca a tuturor, el considera ca nu avem dreptul la nimic doar pentru faptul ca nu ne ducem la cimitir decat de doua ori pe an.
-In acest caz, ce spune legea ?
-De partea cui este dreptatea ?
-Nu suntem toti urmasii cu drepturi egale ai parintilor ?
-Daca unul vrea sa vanda, poate sa o faca fara acordul celorlalti trei?
-Ne poate sili sa-l despagubim cu bani ?
As dori un sfat cat mai realist pentru a nu se ajunge in instanta.
Oricum, tot in aceste 2 locuri dorim sa fim ingropati, sa fim impreuna.
Cu multa stima si multumiri pentru rabdare, astept un raspuns cat mai pe inteles, asa ca pentru un om simplu, fara prea multa carte.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
DragutMari, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:08, 11 Ianuarie 2013
Locurile sunt in proprietate cu Act de concesiune de la primarie, prelungit pana in 2025.

Contractul de concesiune acorda titularului dreptul strict la folosinta, pe perioada concesionata ,fara a intra in masa succesorala
Dreptul de folosinta asupra locului de veci ,in cazul decesului titularului,poate fi preluat de catre apartinatori,strict in limitele clauzelor contractului si in conformitate cu fiecare regulamentul fiecarei administratie a cimitirelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre locul de veci din cimitirul municipal chirocili chirocili 1.Prin succesiune sunt proprietara unui loc de veci unde sunt îngropate 2 persoane(părinţii mei). Doresc să ştiu dacă pot fi şi eu îngropată în ... (vezi toată discuția)
Loc de veci ghitadana ghitadana Buna ziua!Am o cunostinta care doreste sa imi lase locurile de veci,precizez ca are act Concesiune in care sunt trecuti sotul si sotia ...sotul a decedat ..eu ... (vezi toată discuția)
Act de concesiune in indiviziune cimitir. pericol de pierdere a locului lowincome2008 lowincome2008 Buna ziua, Sunt singurul care am certificat de mostenitor din cei trei coindivizari ai actului de concesiune al unui loc de veci concesionat din anul 1941. ... (vezi toată discuția)