avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Marfa adusa din Ungaria
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Marfa adusa din Ungaria

Buna. Am o intreprindere individuala. Vreau sa aduc marfa din ungaria, dar nu sunt platitor de tva si nici inregistrat la registrul operatorilor intracomunitari. Cum pot sa aduc marfa din afara legal, ca sa nu devin nici platitor de tva si sa nu am problema nici cu garda financiara?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:20, 12 Ianuarie 2013
Daca doriti sa efectuati achizitii sau livrari din UE, depuneti declaratia 095 pentru inregistrarea in R.O.I. Daca firma este neplatitoare de TVA si intentionati sa efectuati achizitii intracomunitare anuale de o valoare mai mare de 10000 euro va trebui sa depuneti declaratia 091 pentru inregistrarea in scopuri de TVA numai pentru achizitii intracomunitare. Dupa aceasta inregistrare, codul obtinut va fi comunicat partenerilor comunitari, iar facturarea bunurilor de catre partenerii comunitari se va face fara TVA. In cazul in care intentionati sa faceti achizitii de pana la 10000 euro, facturarea se va face cu TVA (aplicandu-se cota din tara respectiva).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

If neplatitor de tva inregistrat in roi biutza20 biutza20 Buna ziua.sunt o intreprindere familiala neplatitoare de tvasi doresc sa achizitonez marfa din spatiul intracomunitar.m-am inregistrat in ROI si am primit un ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare laur17 laur17 Suntem o societate ce are ca obiect de activitate realizarea de site-uri web. Trebuie emisa o factura de prestari servicii (realizare site web) pentru un ... (vezi toată discuția)
Formular factura pentru ue bedoeva bedoeva Buna ziua, Am o firma I.I., (fac felicitari handmade cu flori presate). Doresc sa livrez Marfa (felicitari handmade) in Ungaria, pentru o firma platitoare de ... (vezi toată discuția)