avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat nou, fara concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat nou, fara concediu medical

Buna ziua,

Am un angajat, absolvent de liceu, care si-a inceput activitatea in munca la firma la care lucrez. Are aproape o luna lucrata si nu indeplineste stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediului medical. A avut o problema de sanatate pentru care a lipsit 2 zile de la serviciu, nestiind ca nu i se va acorda concediu medical.
Intrebarea mea este cum il pontez in aceste 2 zile si in baza a ce?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 17 Ianuarie 2013
Puteti sa-l pontati ca invoit pentru cele doua zile cat absentat ....
Monica D a scris:

A avut o problema de sanatate pentru care a lipsit 2 zile de la serviciu, nestiind ca nu i se va acorda concediu medical.


Concediu medical i s-ar fi putut acorda insa, in lipsa stagiului de cotizare nu poate fi platit. Este cu totul altceva...
In acest caz, putea figura ca fiind in concediu medical ..
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical. În înţelesul prezentelor norme, se consideră o lună de stagiu de cotizare realizat în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical situaţia în care sunt realizate cel puţin 22 de zile de stagiu de cotizare

În cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor şi SIDA, dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă nu este condiţionat de realizarea stagiului de cotizare.

Punere în aplicare Art. 36. prin Normă de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr 158/2005 :
Art. 88. -
În înţelesul prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, constituie refuzuri justificate la plata indemnizaţiilor următoarele situaţii:
b) neîndeplinirea stagiului complet de cotizare, cu excepţiile prevăzute de lege;

Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2013
Angela D, Consultant resurse umane
Intrebarea userului este : cum il pontez in aceste 2 zile si in baza a ce?

Nu are nicio legatura cu plata sau neplata indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu medical daca sunt angajat doar de 2 zile? mircea1987 mircea1987 Sunt angajat din 27 martie 2015 si in urma cu 2 zile am avut un accident in urma caruia nu pot sa lucrez. Medicul de familie mi-a spus ca nu poate sa-mi acorde ... (vezi toată discuția)
Concediu medical mihaela_gabriela mihaela_gabriela Buna ziua, am angajat o persoana, incepand cu 03/06/2015 iar in data de 29/06/2015 a fost internat pentru hepatita virala acuta de tip b... i se plateste ... (vezi toată discuția)
Concediu medical neplatit Gabriel01022016 Gabriel01022016 Am o problema grava! Nu mi se plateste Concediul Medical pentru ca n-am destule zile de munca lucrate? Mentionez ca nu am avut un Contract de munca in ... (vezi toată discuția)