avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită un sfat
Discuție deschisă în Executare silită

un sfat

In luna septembrie 2007 am contractat un credit de la TBI in valoare de 8000 ron. Trebuie sa recunosc ca nu am reusit sa platesc ratele la timp . In luna octombrie 2009 s-a primt la servici o hotarare de executare silita de la TBI in suma totala de 14200 plus penalizari , dobanzi (a caror valoare nu e specificata) , facandu-mi-se poprire pe salar . S-a retinut pe statul de plata prima rata si se vor retine pana la stingerea datoriilor.Am sunat la executorul TBI si mi s-a spus ca nu e de ajuns ca mi se fac retineri de plata , ca o sa vina acasa si o sa imi evalueze bunurile mobile si imobile pe care le detin . Eu am girat doar cu salariul. Apartamentul e impreuna cu sotul meu .Poate sa imi vanda banca apartamentul ? E posibil sa se intample asa ceva ? . Nu mai stiu ce sa fac , va rog sa ma sfatuiti . Sunt disperata , va rog spuneti-mi ce trebuie sa fac .Multumesc pentru timpul acordat !
Cu consideratie ,
Rodica
Cel mai recent răspuns: rodica gachi , utilizator 08:22, 18 Noiembrie 2009
In primul rand executarea silita se face doar in baza unui titlu executoriu, care in acest caz nu poate fi decat o sentinta judecatoreasca si nicidecum contractul de credit. Aveti la indemana doua variante: incercati sa rezolvati amiabil cu banca returnarea creditului sau faceti contestatie la executare silita, faza in care aveti nevoie de ajutor specializat.
Contractul de credit este un titlu executoriu ce nu provine de la o instanta judecatoreasca (OUG 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului).
Ar fi trebuit sa faceti, la momentul potrivit, contestatie la executare (399 al.3 Cod procedura civila).
Daca exista clauze in contract care sa faca posibila executarea silita a bunurilor dvs cu siguranta ca TBI le va folosi.
Incercati totusi sa acoperiti acel credit si sa stingeti orice forma de executare.
Banca va poate vinde apartamentul. Dar: daca datoria este a dumneavoastra mai inainte trebuie sa se faca o partajare a bunurilor comune. Deci poate sa se inceapa executarea apartamentului se face partaj si, functie de modalitatea in care se va imparti, se va scoate la licitatie.
am apelat la o cunostinta sa ma ajute cu banii necesari [ cu perioada de ramburdare in 24 luni] pt. a scapa de executare silita a bunurilor imobiliare . A acceptat dar cu anumite conditii: sa-i trec apartamentul pe numele ei { cu posibilitatea de rascumparare dupa 24 de luni } , plus 50euro/luna ca si chirie , plus rata inflatiei calculata dupa 24 de luni . Pot sa fac un asemenea contract la nota dar si cu clauzele acestea incluse ? Eu as vrea sa scap de datorii dar nici nu as vrea sa pierd apartamentul? pot include clauya de rascumparare? Va rog , un raspuns ...
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat din nou rodica gachi rodica gachi Am un contract de credit la TBI , mi s-a facut retinere pe salar 1/3 din venitul net , dar executoare de la TBI spune ca nu este de aluns , ca vine la usa ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati! rodica gachi rodica gachi In luna septembrie 2007 am contractat un credit de la TBI . Banii i-am ridicat printr-un card emis de banca Transilvania pe baya unui cont deschis la ei. Am ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale SorinM1976 SorinM1976 Buna ziua, As dori sa va intreb care este perioada maxima de neplata a ratelor care face ca intreaga obligatie de plata sa devina exigibila anticipat? Am un ... (vezi toată discuția)