avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare CIM concedii succesive cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare CIM concedii succesive cresterea copilului

o salariata a intrat in concediu crestere copil in perioada 07.06.2011- 07.04.2013, CIM-ul fiind suspendat pe aceasta perioada. Pentru perioada aug. 2011-07.04.2013 am angajat pe perioada determinata un salariat. In feb. 2013 salariata va naste al doilea copil.
ce se va intampla la momentul nasterii celui de-al doilea copil cu concediul de crestere pentru primul copil si cu contractul salariatului, daca salariata solicita un nou concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani?
intentionam ca perioada in care salariata se afla in concediu postul sa fie ocupat de noul salariat, fie prin prelungirea contractului initial pe durat adetereminata, fie prin incheierea de contracte succesive pe perioade determinate.
care este varianta corecta in aceasta privinta?
REVISAL-ul permite incetarea suspendarii mai devreme decat data prevazuta in decizia de suspendare a CIM?
reglementarile codului muncii nu sunt suficent de clare in privinta contractelor pe perioada determinata, si nici in privinta suprapunerilor concediilor pentru cresterrea copilului.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:35, 14 Ianuarie 2013
1. Prelungiti CIM al salariatei inlocuitoare pana se termina si CCC2 al salariatei titulare a postului.

2. - Codul muncii spune:

Art. 84
...
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

- In asemenea cazuri, in CIM pe perioada determinata eu nu scriu data expirarii termenului ci scriu "pana la data incetarii suspendarii CIM al titularei postului".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea cim pe perioada concediului prenatal catalynn catalynn se suspenda CIM pe perioada concediului prenatal ? poate fi ocupat un post in perioada de concediu prenatal pana ce acesta devine liber (adica pina la ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru al doilea copil corladi corladi Buna ziua, sunt in ccc 2 ani cu primul copil, acum sunt insarcinata cu al doilea, cand il voi naste, primul copil va avea varsta de 1 an 6 luni, daca deja stau ... (vezi toată discuția)
Persoana care inca se afla in cic si trebuie sa nasca din nou isobelbella isobelbella Buna seara am o angajata care in acest moment se afla in concediul ptr crestere si ingrijire copil, si care pana la expirarea celor 2 ani ptr care a fost ... (vezi toată discuția)