avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demolare gard construit abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demolare gard construit abuziv

Deoarece ma tem sa nu aiba implicatii juridice, cred ca aceasta este aria unde ar trebui sa postez intrebarea mea.
Situatia de fapt: In 2003 ni s-a retrocedat in natura un teren liber de 400mp. Pana la aceasta data, vecinul care poseda terenul alaturat, a imprejmuit terenul lui impreuna cu al nostru(adica a facut un gard care a inglobat in intregime si terenul nostru). Motivul a fost"sa nu se arunce gunoaie pe el"!!!
La data punerii in posesie noi l-am atentionat verbal sa desfaca gardul(inalt din tabla cutata), lucru pe care nu l-a facut nici pana in ziua de azi. Am fost la primarie, la disciplina in constructii, si ni s-a spus ca ei nu au ce face, ca fapta e prea veche si s-a prescris.
Intrebare: in ce conditii putem sa demolam acest gard, sau sa facem macar un acces, fara a ne teme ca vom fi amendati sau dati in judecata? Noi nici macar nu putem avea acces la acest teren decat prin curtea vecinului, desi terenul are deschidere la strada 10 ml.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri....
Cel mai recent răspuns: fgs , utilizator 15:24, 9 Februarie 2009
nu cred ca e recomandabil sa demolati pur si simplu gardul. eu as face o notificare prin care sa ii invederez stimabilului ca sa ridice gardul in termen de x zile, respectiv pana la data de y inclusiv, urmand ca daca nu da curs acestei notificari sa fie actionat in instanta, eventual atat penal cat si pe daune civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecina mi-a luat din teren LovinAlina LovinAlina Am luat o casa cu un teren concesionat de primarie,terenul este de 105 metri(si in acte la fel este metrajul)impozit platesc tot pe 105 m.Vecina mea spune ca ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie gesiana gesiana Am cumparat un teren extravilan cu intabulat liber de sarcini extras de carte funciara pus pe rol la Consiliul Popular fara a fi probleme.Terenul era nelucrat ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu danyyyyy danyyyyy buna ziua va rog am nevoie de un model de plangere catre politie de violare de domiciliu, am o proprietate (un teren) pe care sa construit o cabana fara ... (vezi toată discuția)