avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inventariere
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inventariere

Buna ziua,
As dori sa intreb care conturi din balanta de verificare se cuprind in registrul de inventar? Capitalurile proprii se cuprind in registru sau doar conturile 2-5? Sau toate conturile inclusiv cele de capital care prezinta sold la 31.12.2012? Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 21:03, 14 Ianuarie 2013
ORDINUL 3512 DIN 27/11/2008 la punctul 21 prevede urmatoarele:
" Registrul-inventar (cod 14-1-2) este un document contabil obligatoriu in care se inregistreaza toate elementele de activ si de pasiv, grupate in functie de natura lor, inventariate de unitate, potrivit legii.
Registrul-inventar se intocmeste la infiintarea unitatii, cel putin o data pe an pe parcursul functionarii unitatii, cu ocazia fuziunii, divizarii sau incetarii activitatii, precum si in alte situatii prevazute de lege, pe baza de inventar faptic.
In acest registru se inscriu, intr-o forma recapitulativa, elementele inventariate dupa natura lor, suficient de detaliate pentru a putea justifica continutul fiecarui post al bilantului.
Registrul-inventar se completeaza pe baza inventarierii faptice a fiecarui cont de activ si de pasiv. Elementele de activ si de pasiv inscrise in Registrul-inventar au la baza listele de inventariere sau alte documente care justifica continutul acestora la sfarsitul exercitiului financiar.
In cazul in care inventarierea are loc pe parcursul anului, in Registrul-inventar se inregistreaza soldurile existente la data inventarierii, la care se adauga rulajele intrarilor si se scad rulajele iesirilor de la data inventarierii pana la data incheierii exercitiului financiar."
"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru inventar fundatie lorella lorella Am cautat si n-am gasit niciun act normativ care sa oblige o fundatie sa aiba registru- inventar, si/ sau registru jurnal, desi mi se pare normal, atat timp ... (vezi toată discuția)
Registru inventar chiruliliana chiruliliana soldul conturilor din clasa 1 se trece in registru inventar (vezi toată discuția)
Registru inventar pentru ii bubblebi bubblebi Buna ziua, As dori sa stiu cum si ce se va inregistra in reg inventar pt o Intreprindere individuala care are ca obiect de activitate producerea si ... (vezi toată discuția)