avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prelungire dovezii de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prelungire dovezii de circulatie

Buna ziua...In data de 24 ian am avut un accident lovind intr-un copac cu masina unui prieten care era alaturi de mine si care era in stare de ebrietate..In masina se aflau 4 persoane din care numai una a suferit o plaga la nivelul capului si a buzei fiind internat in Spital pentru o noapte...Eu fiind soferul mi sa facut testul de alcoolemie care era 0.Am dat declarati impreuna cu celelalte persoane din masina iar proprietarului autoturismului i-au fost luate probe de sange...Mi-au fost luat permisul de conducere de catre agentul de politie si mi-a fost intocmita o dovada cu drept de circulatie pe 15 zile..Intrebarea mea este:Mai pot prelungi dovada de circulatie?
Cand voi primi inapoi permisul de conducere chiar daca agentul mi-a spus ca nu este suspendat si va ramane la politie pentru cercetari si pana la sosirea probelor de sange a proprietarului autovehiculului..
Cel mai recent răspuns: Iasmin , utilizator 18:16, 9 Februarie 2009
Care este temeiul sanctiuni pentru care vi s-a retinut permisul (ar trebui sa scrie pe procesul verbal de constatare de la locul accidentului)?
S-a intocmit dosar penal pentru faptele petrecute in data de 24.01.?

In ceea ce priveste prelugirea dreptului de circulatie aceasta se poate face in conditiile art. 111 alin. 6 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice care stipuleaza: " (6) La cererea titularului permisului de conducere reţinut în condiţiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea neînceperii urmăririi penale, scoaterii de sub urmărire penală ori încetării urmăririi penale sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Modul de soluţionare a cererii de prelungire a dreptului de circulaţie se comunică şi şefului poliţiei rutiere pe raza căreia s-a comis fapta. "
Buna ziua.Permisul de conducere mi sa retinut pentru continuarea cercetari...agentul constatator nu mi-a spus nimic despre suspendarea permisului.Nu mi sa intocmit dosar penal deoarece exista o singura parte vatamata care nu va depune plangere...faptul este ca partea vatamata nu a depus inca declaratie si paote de aceea inca sunt pus sub urmarire penala...Daca partea vatamata depune declaratie si spune ca nu are pretentii materiale se inlatura urmarirea penala...dar cand imi vor restitui permisul de conducere,dupa expirarea dovezii stabilite de procuror??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada circulatie denisiaaa denisiaaa dovada de circulatie nu se poate prelungi pe o perioada mai mare de 30 zile? (vezi toată discuția)
Inculpat art 184 cp elenamuscalu elenamuscalu inculpat trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa.as vrea sa stiu de ce conduce in continuare?nu i s-a retinut permisul? (vezi toată discuția)
Permis - prelungire dovadă înlocuitoare Milan1987 Milan1987 Dovada de inlocuirea permisului retinut se poate prelungi?? (vezi toată discuția)