avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sponsorizari firme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sponsorizari firme

S.R.L-urile pot primi sponsorizari ?daca da a-ti putea sa imi detaliati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 10 Februarie 2009
Art. 4. — (1) Poate fi beneficiar al sponsorizarii:
a) orice persoana juridica fara scop lucrativ, care desfasoara sau urmeaza sa desfasoare o activitate in domeniile: cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific—cercetare fundamentala si aplicata, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protectiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenta si servicii sociale, de protectia mediului, social si comunitar, de reprezentare a asociatiilor profesionale, precum si de intretinere, restaurare, conservare si punere in valoare a monumentelor istorice;
b) institutiile si autoritatile publice, inclusiv organele de specialitate ale administratiei publice, pentru activitatile prevazute la lit. a);
c) de asemenea, pot fi sponsorizate, in conditiile prezentei legi, emisiuni ori programe ale organismelor de televiziune sau radiodifuziune, precum si carti ori publicatii din domeniile definite la lit. a);
d) orice persoana fizica cu domiciliul in Romania, a carei activitate intr-unul dintre domeniile prevazute la lit. a) este recunoscuta de catre o persoana juridica fara scop lucrativ sau de catre o institutie publica, ce activeaza constant in domeniul pentru care se solicita sponsorizarea.
(2) Poate fi beneficiar al mecenatului orice persoana fizica cu domiciliul in Romania, fara obligativitatea de a fi recunoscuta de catre o persoana juridica fara scop lucrativ sau de catre o institutie publica, care necesita un sprijin in domeniile prevazute la art. 1 alin. (3).
Art. 6. — Facilitatile prevazute in prezenta lege nu se acorda in cazul:
a) sponsorizarii reciproce intre persoane fizice sau juridice;
b) sponsorizarii efectuate de catre rude ori afini pana la gradul al patrulea inclusiv;
c) sponsorizarii unei persoane juridice fara scop lucrativ de catre o alta persoana juridica care conduce sau controleaza direct persoana juridica sponsorizata.

Legea Sponsorizarii
teisiadrian a scris:

S.R.L-urile pot primi sponsorizari ?daca da a-ti putea sa imi detaliati.



SRL-urile nu pot primi sponsorizari ... pot primi subventii de la stat sau fonduri nerambursabile (aceste fonduripot fi accesate prin intermediul unor instrumente ce se numesc programe operationale, care la randul lor contin o serie de subprograme ce prevad un nr. mare de activitati ce pot fi finantate cu fonduri nerambursabile. De la caz la caz, finantarile nerambursabile pot fi intre 50%-100% din investitia necesara pt. activitatea respectiva, diferenta fiind contributia beneficiarului. Fondurile nerambursabile se aloca doar in urma unei documentatii ce trebuie depusa la Autoritatea desemnata si trebuie sa respecte in totalitate, fara nici o exceptie, documentatia standard elaborata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare, mecenat kodrins kodrins Buna ziua O persoana fizica fara personalitate juridica, dar cu activitate publica recunoscuta de catre diverse asociatii, poate primi sponsorizare, sau nu? ... (vezi toată discuția)
Este posibila sponsorizarea unui srl? Albert Kurtyan Albert Kurtyan Poate fi beneficiar al unui contract de sponsorizare o societate comerciala cu raspundere limitata? Alberto Kurtyan (vezi toată discuția)
Donatie ella2389 ella2389 Am nevoie urgent sa stiu daca donatiile sunt impozitate in vreun fel...in speta in care o firma doneaza o suma de bani unei persoane cu dizabilitati? Va rog ... (vezi toată discuția)