avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Este posibila Sponsorizarea unui SRL?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Este posibila Sponsorizarea unui SRL?

Poate fi beneficiar al unui contract de sponsorizare o societate comerciala cu raspundere limitata?

Alberto Kurtyan
Da, este posibilă sponsorizarea .Nu ştiu acum unde să caut vreun text de lege , dar vă spun din experienţa unui S.R.L. cu un obiect de activitate care permitea solicitarea şi primirea sponsorizărilor , chiar din partea altor societăţi comerciale, instituţii chiar.
Ma surprind si intrebarea si raspunsul de mai sus... Nu, un SRL nu poate fi beneficiarul sponsorizarii. Text in legea sponsorizarii.
Dacă sunteți amabilă să puneți și textul...
Din citirea textului Legii sponsorizarii rezulta, dupa mine, imposibilitatea sponsorizarii unui SRL.
In practica, cunosc site-uri de informatie juridica editate de SRL care sunt sponsorizate.
Publicatiile online pot fi sponsorizate, de ex. conform art. 4 lit.c,dar in conditiile prezentei legi, adica, trebuie respectata lit.a) unde spune clar: "orice persoana juridica fara scop lucrativ".
SRL are scop legal obtinerea de profit, deci nu se incadreaza.

Tocmai de aceea intreb, Eu stiu ca nu, dar cea mai proasta intrebare este aceea pe care nu o pui.

.....................
Lege nr. 32/1994

din 19/05/1994
Versiune actualizata la data de 05/11/2006

privind sponsorizarea

Art. 4. - (1) Poate fi beneficiar al sponsorizarii:
a) orice persoana juridica fara scop lucrativ, care desfasoara in Romania sau urmeaza sa desfasoare o activitate in domeniile: cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific - cercetare fundamentala si aplicata, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protectiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenta si servicii sociale, de protectia mediului, social si comunitar, de reprezentare a asociatiilor profesionale, precum si de intretinere, restaurare, conservare si punere in valoare a monumentelor istorice;
b) institutiile si autoritatile publice, inclusiv organele de specialitate ale administratiei publice, pentru activitatile prevazute la lit. a);
c) de asemenea, pot fi sponsorizati, in conditiile prezentei legi, emisiuni ori programe ale organismelor de televiziune sau radiodifuziune, precum si carti ori publicatii din domeniile definite la lit. a);
d) orice persoana fizica cu domiciliul in Romania a carei activitate in unul dintre domeniile prevazute la lit. a) este recunoscuta de catre o persoana juridica fara scop lucrativ sau de catre o institutie publica ce activeaza in domeniul pentru care se solicita sponsorizarea.
(2) Poate fi beneficiar al mecenatului orice persoana fizica cu domiciliul in Romania, fara obligativitatea de a fi recunoscuta de catre o persoana juridica fara scop lucrativ sau de catre o institutie publica, care necesita un sprijin in domeniile prevazute la art. 1 alin. (3).

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
Albert Kurtyan, Consilier juridic
Situaţia la care făceam eu referire se încadrează la lit. c a art. 4 , citat de dvs. Este vorba despre un s.r.l. cu obiect de activitate producţie de film şi televiziune.O bună parte dintre producţiile realizate erau sponsorizate de alte firme, mai puternice financiar. Uneori se făcea şi barter, sponsorizare contra reclamă tv.
Deci se poate totuşi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi sponsorizate manastirile? ENGFULL ENGFULL manastirile se incadreaza in art 4 din legea 32/1994 ? sunt persoane juridice fara scop lucrativ? (vezi toată discuția)
Sponsorizare AlexT. AlexT. Un SRL poate primi o sponsorizare de la alt SRL?...Acest srl este pe profit..are vre-o legatura? (vezi toată discuția)
Srl - beneficiar sponsorizare ginnyy ginnyy poate fi beneficiar al sponsorizarii un SRL care publica o carte , considerand astfel aplicabile dispozitiile art. 4 (1) lit d) din legea ... (vezi toată discuția)