avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reclamatie liniste bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reclamatie liniste bloc

Recent am aflat ca am fost reclamarta ca nu mentin linistea in bloc, de catre doamna care locuieste sub apartamentul meu.
As dori sa stiu si eu: care este limita de zgomot admisa in locuinte? Exista o lege in acest sens?
Mentionez ca nu dau petreceri, nu ascult muzica , seara niciodata, nu vorbesc tare, nu am certuri, etc.

De fapt doamna a reclamat ca o deranjeaza mersul meu (sau al sotului meu, sau al copilului), ca mergem noaptea ( si ziua) tare prin casa si se aude la ea, ca mutam mobila noaptea (absurd!). O deranja scaunul de la calculator, cu rotile, se pare ca se aude la ea cand il miscam, o deranjeaza daca scapam un lucru pe jos sau daca sare copilul din pat in loc sa coboare normal, pe aceasta o deranjeaza si copii afara daca se joaca cu mingea langa apartamentul ei si le face scandal .
Ma simt agasata de catre aceasta, mai ales ca im bloc se mai pune si muzica , se mai dau petreceri, etc, etc, iar eu nu am comentat niciodata . Eu am facut ziua fetitei mele cu muzica in surdina, insa copiii se jucau, mai cadeau, si bineinteles ca tot s-a simtit deranjata. In vara voi mai avea un bebe, ce sa fac? O sa ma dispere vecina aceasta!
Cum pot demonstra ca nu fac zgomote mai mari decat limita bunului simt?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:20, 2 Ianuarie 2010
Ce intelegere sa ofere un vecin care sta la parter si, bineinteles, nu este "tras de maneca" de nimeni ca deranjeaza cu mersul sau ???!!!!
liliana_grebanus a scris:

Ce intelegere sa ofere un vecin care sta la parter si, bineinteles, nu este "tras de maneca" de nimeni ca deranjeaza cu mersul sau ???!!!!

De fapt, ce va face aceasta doamna, in afara faptului ca ati aflat ca v-a reclamat? Vine la usa Dv., bate-n teava, bate in tavan...? Nici politia nu v-a deranjat, nu? Cum va dispera?
Vecinii mei stau la ultimul etaj asa ca pe ei nu-i deranjeaza nimeni .......am fost la usa lor de nenumarate ori sa-i rog ca macar dupa ora 22.00 sa faca liniste si i-am chemat sa vada cum se aud zgomotele facute de ei la mine in casa nici macar nu i-a interesat din contra tot mai tare fac si ii amuza chestia asta.Asa ca mai ales la bloc totul depinde de bunul simt al omului.........si din pacate respectul si bunul simt au cam disparut
O cunoasteti pe vecina mea de ii luati asa apararea? Nici pe mine nu ma cunoasteti!!! Respectul si bunul simt trebuie sa le aiba toata lumea, INDIFERENT DE VARSTA, DE STAREA SOCIALA, MATERIALA etc, iar pretentiile trebuie sa fie si ele in limita bunului simt.
Cine nu suporta nici cele mai mici zgomote de la vecini, care nu sunt rau intentionati, sa isi izoleze apartamentul sau sa se mute la casa, traim in comun, asta-i traiul la bloc , si trebuie sa ne toleram reciproc, nu putem fi absurzi.
Sunt de acord ca dupa ora 22 sa nu se mai auda nici un fel de zgomot, ai copil mic, il adormi , oricum este obosit la ora aceasta , insa in timpul zilei, nu imi chinuiesc copilul pentru nici o persoana, indiferent cat de batrana si plictisita de viata ar fi.
Nu sunt nici batrana si nici plictisita de viata si am si eu un copil de 3 ani pe care ma chinui (din cauza galagiei facute de vecinii mei ) sa-l culc dupa-amiaza si seara.Ei considera ca galagia facuta de ei este in limita bunului simt nu conteaza ca trantesc usile non-stop ,arunca tot ce se poate pe jos , de ce sa ridice scaunul cand poate fi tras tot timpul pe gresie., normal manelele la maxim si sus si jos....etc.Nu va cunosc si nu stiu ce faceti dvs doar vi-am sugerat sa vedeti cum se aud zgomotele in casa vecinilor si daca vi-ar placea ca dvs sa auziti aceleasi zgomote zilnic.

Alte discuții în legătură

Litigiu liniste bloc ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! As vrea sa stiu ce sanse am in caz ca ajung la situatia unui litigiu cu vecinii de deasupra in problema galagiei pe care o fac. Am mai expus pe ... (vezi toată discuția)
In apartamentul vecin se exerseaza la pian sandra_cj sandra_cj Buna ziua, As dori sa va intreb ce se poate face din punct de vedere legal in urmatoarea situatie: locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente; vecinii ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac in cazul acestor reclamatii absurde? ana3333 ana3333 Buna ziua, as avea nevoie de opinii si sfaturi. Problema cu care ma confrunt dureaza de mai multi ani.Desi sunt o persoana foarte linistita , lucrez aproape ... (vezi toată discuția)