avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Racordarea la teava de Gaz a unui investitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Racordarea la teava de Gaz a unui investitor

Buna ziua! Va rog, sa ma consultati intr-o problema. Am o casa intr-o comuna. Teava de gaze principala trece pe soseaua principala a satului. In 2005 un om de afaceri si-a tres o teava de la conducta principala spre casa sa, aproximativ 1300 ml. Aceasta conducta trece prin o buna parte a satului si pe linga casa mea. Doresc sa ma racordez la conducta de gaz. Am depus cerere la operatorul de gaze. Am primit Acordul la Acces. Apoi am depus cererea de Racordare, si am primit raspunsul ca am nevoie sa prezint act notarial privind acceptul investitorului sau actul pe propria raspundere de despagubire a investitorului. Am contactat investitorul si m-am blocat - a cerut 8 000 RON pentru acordul dumnealui. Eu inteleg ca dumnealui a investit in conducta, si e normal sa-l despagubesti partial, insa 8 000 RON mi se pare cam exagerat. Conducta lui trece prin sat, adica prin loc public. Alte conducte nu exista, si nici nu cred ca e posibil de tras din punct de vedere tehnic. Din toata suprafata pe unde trece conducta investitorului sunt racordati cred ca 5-10 % din case, pe cand la soseaua principala cred ca 99%. Cum se poate de procedat in situatia mea? Care ar fi solutiile? Este posibil de calculat suma de despagubire a unui proprietar, impartind suma investita la numarul de case? E posibil sa intervina legal Primaria, operatorul de Gaze, statul, caci totusi conducta lui trece prin loc public, proprietatea comunei, pentru care fiecare consatean achita taxele anual. Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Bransament gaze-despagubire investitor Alicutza Alicutza Buna ziua, Am depus cerere la Distrigaz sud pt racordare la reteaua de gaze a unei case ,la tara, in jud.Prahova.Casa se afla la sosea ,conducta de gaze care ... (vezi toată discuția)
Racordare la gaze - probleme cofinantatorul tevii sickao3 sickao3 Buna ziua, Am facut si eu o cerere de racordare la gaze, dar am o problema cu cofinantatorul conductei la care vreau sa ma bransez. Imi cere despagubire mai ... (vezi toată discuția)
Despagubire investitori conducta gaze as dori sa stiu daca investitorii ... Dor77 Dor77 Despagubire investitori conducta gaze As dori sa stiu daca investitorii unei conducte de gaze sunt obligati de lege sa emita factura fiscala pentru ... (vezi toată discuția)