avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere acte apartament pentru succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere acte apartament pentru succesiune

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii pentru a putea obtine actele necesare vanzarii unui apartament:

Apartamentul in cauza a fost achizitionat de catre parintii mei, in 1977, in Bucuresti, sector 3. Contractul de construire este pe numele ambilor parinti, dar contractul de credit este doar pe numele mamei.
Mama a decedat in 2006 si nu am facut succesiune. Mentionez ca sunt unicul copil, nu mai exista alti mostenitori in afara de mine si de tatal meu.
Vreau sa demarez procedura de succesiune si am inteles ca am nevoie de dovada achitarii integrale a apartamentului.
1. Puteti sa imi spuneti de unde pot obtine aceasta dovada si ce acte sunt necesare (avand in vedere ca, contractul de imprumut a fost doar pe numele mamei)
2. La succesiune, impozitul se plateste doar pe 1/2 mamei sau pe valoarea integrala a apartamentului?
3. Am nevoie de procesul verbal de predare-primire al apartamentului la succesiune sau la cadastru? Nu am acest act si nu stiu de unde as putea sa il recuperez. Actele pe care le am sunt contractul de construire si cel de imprumut.

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra


Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 11:08, 18 Ianuarie 2013
Uitati-va in actele pe care le aveti cu cine a fost facut contractul initial. S-ar putea ca institutia respectiva sa se fi desfiintat sau sa poarte alta denumire. De acolo va trebui sa luati dovada.
La succesiune impozitul se plateste doar pe partea care face obiectul succesiunii.
Procesul verbal de predare-primire il luati tot de acolo de unde luati si chitanta sau adeverinta ca apartamentul a fost achitat integral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu contractul de proprietate al apartamentului! Georgiana_Popa Georgiana_Popa Pentru schimbarea cartii de identitate am nevoie de actul cu care se face dovada adresei de domiciliu. Acesta ar fi contractul de proprietate al ... (vezi toată discuția)
Act proprietate pt apartament dana_white_flag dana_white_flag situatie: apartamentul este cumparat de la fostul ICRAL si este pe numele parintilor. avem contractul de vanzare-cumparare in rate, dovada platilor si ... (vezi toată discuția)
Prima intabulare a unui imobil ValeriaIulia23 ValeriaIulia23 Cum s-ar putea face prima intabulare a unui bun imobil in absenta uneia dintre parti ? Pentru a incepe procesul de divort, mama mea ar trebui sa faca prima ... (vezi toată discuția)