avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordare indemnizatie somaj dupa revenire din concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordare indemnizatie somaj dupa revenire din concediu crestere copil

Buna ziua,
Am ramas in 28 decembrie 2012 fara loc de munca in urma unei concedieri colective dupa ce la revenirea din concediu crestere copil de 1 an am mai lucrat 7 luni. Asa ca pe adeverinta cu stagiul de cotizare la somaj, angajatorul mi-a trecut veniturile si cotizatiile din ultimele 7 luni si alte 5 luni dinainte de intrarea in concediu crestere copi (copilul s-a nascut in mai 2011, eu am optat pentru concediu de 1 an). La depunerea dosarului pentru indemnizatia de somaj mi s-a comunicat ieri ca nu se poate lua in calcul perioada de contributie de la angajator, ca pentru femeile care au nascut dupa 1 ianuarie 2011, concediul crestere copil este asimilat stagiului de cotizare si la somaj. De aceea mi s-a cerut sa aduc de la AJPIS o adeverinta asemanatoare celei completate de angajator pentru completarea pana la un an (5luni premergatoare reintoarcerii la munca, astfel incat cu cele 7 luni lucrate sa fie 12 luni de cotizatie). Aceasta adeverinta ar fi insa fara valoare atata timp cat cei de la AJPIS nu au depus declaratii la Finante pentru cotizarea la somaj (ar fi cu zero, dar ar trebui trecute in opinia celor de la somaj). AJPIS refuza oricum completarea adeverintei solicitate de AJOFM (Anexa 26 cu venituri si contributii somaj) pe motiv ca ei nu sunt angajator. #-o
Mi se pare ca sunt prinsa in neintelegerile a 2 institutii si, intre timp, eu raman somer fara indemnizatie.
Va rog mult sa-mi transmiteti daca ati mai intalnit asfel de cazuri, cum au fost rezolvate sau cum imi sugerati sa incerc rezolvarea.
Mentionez ca la insistenta mea au acceptat azi sa-mi primeasca dosarul sub rezerva ca voi fi indemnizata cand se va clarifica situatia.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:30, 29 Ianuarie 2013
1. - AJOFM nu are dreptate deoarece perioada de CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare la somaj, nu este stagiu de cotizare la somaj.
- Perioada de CCC se adauga la stagiul de cotizare la somaj numai pentru a se stabili perioada de somaj in functie de care se calculeaza indemnizatia de somaj.

2. - Ar fi bine sa faceti o sesizare la ANOFM pe e-mail la: [ link extern ]
- Poate ne comunicati si noua raspunsul primit.
Buna ziua,
Am facut in 18 ianuarie ac.. sesizare si la ANOFM pe e-mail la: [ link extern ] .
Am trecut insa astazi pe la agentia de somaj si mi-au comunicat ca dosarul este "aproape validat". Am fost neplacut surprinsa de suma mult mai mica decat ma asteptam stabilita ca si indemnizatie de somaj: au luat in calcul ultimele 12 luni, din care 7 cu salariul de la angajator si alte 5 cu indemnizatia de crestere copil, mai mica decat salariul brut. Ceea ce mi se pare destul de nedrept pentru ca indemnizatia de crestere copil mi-a fost plafonata tot de Stat. Eu ma asteptam sa mi se ia in calcul venitul brut realizat la angajator inainte de a intra in concediu crestere copil, dar nu s-a intamplat asa.
1. Poate primiti raspunsul de la ANOFM si il postati si aici pentru ca eu cred ca aveti dreptate.

2. Dar sa vedem ce spune ANOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj si impozitare plati compensatorii guiualina guiualina Buna ziua! In momentul de fata sunt in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani, dar fara plata indemnizatiei, pt. ca am ales varianta ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa intru in concediu fara plata pentru cresterea copilului? Adnanal Adnanal Buna ziua, as dori sa intru in concediu fara plata pentru cresterea copilului insa nu stiu daca beneficiez de acest drept. Situatia mea: - am fost in CCC ... (vezi toată discuția)