avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... este intampinarea obligatorie?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

este intampinarea obligatorie?

Buna ziua,in cursul anului 2012 am dat in judecata statul prin a.f.p pentru recuperarea taxei de poluare,iar prima faza ,in fond, am castigat ,iar in luna decembrie 2012 A.F.P-ul a facut recurs .Intrebarea este :sunt sau nu obligat sa depun intampinare ?

Multumesc

O zi buna
Cel mai recent răspuns: tinus , utilizator 17:55, 18 Ianuarie 2013
Buna ziua,

Cei de la stat sunt obligati sa promoveze toate caile legale de atac. Puteti sa nu faceti intaminare. Pana si ei stiu ca vor pierde, dar nu au incotro, daca nu fac recurs, sunt penalizati.
Este in interesul Dvs sa uzati de mijloacele de aparare pe care le considerati necesare pentru solutionarea cauzei
In art.308 alin.2 C.proc.civ. se prevede ca intimatul este obligat sa depuna intampinare cu cel putin 5 zile inainte de termenul de judecată.

Nedepunerea intampinarii in acest termen atrage sanctiunea decaderii, in conditiile art.103 C.proc.civ.
Dupa vechiul cod de procedura civila intampinarea este obligatorie, cu exceptia cazurilor prevazute de lege in mod expres.
Depunerea intampinarii este obligatorie nu numai la judecata de fond ci si in apel ( art. 289 alin.5) C.PC, in recurs ( art. 308 alin.5 CPC, in contestatia in anulare ( art.320 alin. 2 CPC), si la revizuire (art.326 alin.2 CP.
Explicati rogu-va ce inseamna decadere. Inseamna ca nu mai ai voie sa faci aparari ce nu pot fi facute decat pe calea intampinarii , adica sa invoci anumite exceptii . Poate nu sunteti familiarizati cu litigiile privind restituirea taxelor de poluare si apararile facute de colegii de la finante. Domnul vrea sa stie daca risca ceva, intr-o astfel de speta. Atat si nimic mai mult.:bow:

Alte discuții în legătură

Denumire document juridic casanova casanova Am actionat in judecata o persoana si am castigat in prima faza, judecatoria a emis sentinta in favoarea mea . Parata a declarat recurs , motiv pentru care si ... (vezi toată discuția)
Intampinare la recurs-litigiu de munca ContSters158160 ContSters158160 Intampinarea la recurs este obligatorie?Ma poate ajuta cineva cu niste idei cam cum ar trebui sa sune?Care este termenul in care trebuie sa o depun? (vezi toată discuția)
Intimpinarea este obligatorie in litigiile de munca ? stefan1974 stefan1974 La primul termen paratul nu s-a prezentat si nu a fost asistat , nu a depus acte , iar instanta a solicitat probe , nu s-a zis nimic de lipsa intimpinarii ... (vezi toată discuția)