avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcere din CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcere din CIC

Daca am optat pentru a sta in CIC 1 an pana in mai 2013, la intoarcerea in societate aceasta mai este obligata sa ma tina cele 6 luni? Care este baza legala? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ctinescucristina , utilizator 12:21, 21 Ianuarie 2013
Baza legala este art.25 din OUG nr.111/2010:
(1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum şi concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1) şi art. 10 alin. (1) şi (2).
Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în
cazul: a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
...

Asadar, actul normativ stabileste durata maxima in privinta interzicerii concedierii la revenirea din CCC .. insa, angajtorul poate sa stabileasca in reg.intern sau in ccm aplicabil o durata mai mica decat cea prevazuta de lege de 6 luni.
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. - Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte sa implineasca copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei luinar pana va implini copilul 2 ani.
- Pe perioada cat beneficiati de suplimentul de insertie nu puteti fi concediata decat daca firma intra in reorganizare judiciara sau faliment.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum și concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.

(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate .

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa intru in concediu crestere copil daca la inceput timp de o perioada am beneficiat de stimulent insertie ? catalinion84 catalinion84 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie daca nu intru eu in concediu crestere copil (ca tata) ca sa pot beneficia de stimulentul de insertie, apoi pot la un ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la stimulentul de insertie in favoarea ccc budurca budurca Buna seara ! In Noiembrie 2013 sotia mea a nascut un baietel , iar datorita faptului ca sotia nu a fost angajata , am optat eu pentru stimulentul de insertie . ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 1 an sau 2? anita14 anita14 Sunt in concediu de crestere a copilului,nascut in data de 17 aprilie 2012,am optat pentru concediu de 2 ani,si acum as vrea sa va intreb daca este adevarat ca ... (vezi toată discuția)