avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recuperare banii imprumutati
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recuperare banii imprumutati

Buna ziua ! Acum 2 ani de zile am imprumutat un prieten cu 3450 euro si 8100 lei ca sa-si cumpere o masina si sa faca taximetrie si ne-am inteles ca sa-mi returneze banii in 24 de rate dupa un an de gratie . Pina acuma mi-a returnat 2700 lei si de 7 luni nu mi-a mai dat nimic gasind tot felul de scuze si de pretexte sa ma plimbe si sa ma amine . Mentionez ca banii i-am dat fara dobinda si fara sa facem acte dar as avea 2 martorii care pot confirma acest lucru . Ce sanse as avea sa-i recuperez daca i-l dau in judecata sau i-i fac plingere penela ?
Cel mai recent răspuns: youngrebell , utilizator 11:49, 21 Ianuarie 2013
Incecati sa formulati plangere penala impotriva beneficiarului imprumutului,plangere in cuprinsul careia sa precizati existenta de martori pe care sa ii identificati si sa solicitati audierea acestora
Atentie la termenul in care mai puteti formula plangere,deoarece dupa 3 ani intervine prescriptia
Actiunea ar trebui introdusa in instanta civila fiind vorba de un imprumut dar cum nu aveti nici un fel de acte aveti zero sanse.Incercati sa intocmiti macar un inscris sub semnatura privata cand mai va intalniti cu el in care sa stipulati si un termen de restituire.
@ynocentta:
3 ani este termenul general de prescriptie in civil,daca il indrumati sa faca plangere penala in cazul unui imprumut,raportati-va atunci la termenul de prescriptie al raspunderii penale pentru infractiunea pe care considerati dvs ca a fost savarsita.
Doar daca ar recunoaste el datoria ati avea sanse de castig in instanta civila.

In penal nu cred ca aveti sanse deloc.
Cel mult sa obtineti o recunoastere din partea persoanei imprumutate daca va fi audiata de politie ceea este destul de incert.
Multumesc pt sfaturi dar spuneti-mi va rog daca nu reusesc sa-l fac sa recunoasca in scris ca l-am imprumutat si suma totala care are sa mi-o dea o inregistrare video e acceptata in instanta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am împrumutat cu 2.600 de euro un prieten care mă evită sau mă agresează verbal când îi cer banii înapoi. poate să mă ajute cineva cu un sfat? elisa2012 elisa2012 Buna seara! Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta. Pe parcursul a unui an jumatate,am imprumutat un prieten cu o suma mare de bani,este vorba despre 2600 ... (vezi toată discuția)
Imprumut bani fara nici un act. andreea-emilia andreea-emilia buna seara.in urma cu 5 ani am imprumutat o persoana cu suma de 12000 iar acum persoana respectiva nu mai recunoaste ca i-as fi dat vre-un banut.nu exista nici ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati gaby507 gaby507 In 2008 i-am dat 4000 ron imprumut unui coleg, ca are nevoie urgent, ca face un imprumut la o banca si ca imi va da inapoi 8000 ron in termen de 2 luni. ... (vezi toată discuția)