avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ipoteca imobil+ sechestru asigurator imobil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ipoteca imobil+ sechestru asigurator imobil

buna ziua,
am un contract de executie lucrari care este garantat cu un contract de ipoteca de "grad I, precum si interdictia de instrainare, grevare si inchiriere asupra imobilului". Acest apartament este in proprietatea persoanei juridice.si este inscrisa aceasta ipoteca in cartea funciara.
La randul sau SC are un litigiu cu firma X in urma caruia s-a semnat deja un sechestru asigurator pe acest apartament dar si pe 2 masini.
Intrebarea mea este urmatoarea: se poate pune sechestru asigurator pe imobilul care este deja ipotecat pt o alta firma, alt contract etc.??nu trebuia ca firma X sa se fi interesat inainte de aceasta ipoteca si sa puna sechestru asigurator doar pe masini?
va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ektcib , utilizator 09:14, 11 Februarie 2009
Nimeni nu obliga pe acel creditor sa execute bunurile intr-o anumita ordine. Acel sechestru este pus in conformitate cu prevederile legale in materie.
atata timp cat este ipotecat+sechestru asigurator pe apartament, poate veni un al 3 lea executor sa-l vanda, sa-l execute??????????
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2009
ektcib, utilizator
Daca nu se ridica sechestrul asigurator, nu poate veni "un al 3 lea executor sa-l vanda, sa-l execute "
Asupra imobilului in discutie, exista ipoteca rang 1, inscrisa in C.F. , deci da creditorului ipotecar drept de preferinta fata de ceilalti creditori, creditorul ipotecar are dreptul de urmarire a imobilului in mainile oricui s-ar afla, tertii dobanditori ai imobilului ipotecat pot achizitiona imobilul ipotecat sub conditia de a-l prelua cu tot cu sarcina ce-l greveaza.
Apoi asupra aceluiasi imobil se instituie sechestru asigurator care ne spune in art.593 pct.(3) C.proc.civ."Sechestrul asigurator pus asupra unui imobil se va inscrie de indata in cartea funciara.Inscrierea face opozabil sechestrul tuturor acelora care, dupa inscriere, vor dobandi vreun drept asupra imobilului respectiv." iar pct.(4)" Impotriva modului de aducere la indeplinire a masurii sechestrului, cel interesat va putea face contestatie."
Sechestrul asigurator reprezinta un act de incepere a executarii silite, conf. art.593 C.proc.civ., in consecinta se aplica disp. art 373 ind.4 alin(1) (2) si (3) C.proc.civ.Av. Cermak Iuliana

Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Da. Ipoteca si sechestrul asigurator indisponibilizeaza imobilul doar in ceea ce priveste pe proprietar. Doar acesta nu il poate vinde . Un al treilea executor poate executa imobilul, cei ce au pus sechestru asigurator si ipoeca au prioritate la executare in conditiile in care au o creanta certa lichida si exigibila la data vanzarii imobilului.

Cu respect doamna avocat cermak, raspunsul dumneavoastra este gresit. Ca sa va convingeti va rog sa cititi aceasta speta : [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2009
ContSters42249, utilizator
Mda...dar practica judecatoreasca nu este unitara, ce ziceti de speta aceasta:

[ link extern ]


Av. Cermak Iuliana

Alte discuții în legătură

Pot sa vand un imobil sechestrat si ipotecat? nihil nihil Am instrituit sechestru asigurator prin intermediul instantei asupra unui imobil. Ulterior un imprumut a fost garantat cu acest imobil si a fost ipotecat. ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil ipotecat tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua! Am doua credite ca persoana fizica: - un credit de nevoi personale de 10.000 euro la o banca ; - un credit imobiliar cu ipoteca rang 1 pe un ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin alin1972 alin1972 Am contractat un cretit imobiliar ca si PFA, cu ipoteca de rangul I in favoarea bancii Transilvania ,plus \"un bilet la ordin stipulat fara protest avalizat ... (vezi toată discuția)